2,5 ay kapalı duran bilgisayar açılışta donuyor ve mavi ekran veriyor

Daha fazla  
2-2, 5 ay bilgisayarı açmadım, olduğu yerde kaldı, kimse de kullanmadı. Fakat bilgisayarı açtığımda hem geç açılıyor hem de şifre girerken ya da bilgisayar açıldıktan sonra 1-2 dakika sonra ekran donuyor. Sadece mouse hareket ediyor ama bir şey yapılmıyor. Mavi ekran geliyor 2-3 dakika sonra, resimlerini koydum. Şunu da eklemek istiyorum: Bundan önce böyle bir şey yoktu, sıkıntısız, kasmadan, donmadan çalışıyordu bilgisayar.

IMG_6753.jpeg

IMG_6752.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Can sıkıcı bir soruna benziyor, neler yapabileceğimize bir bakalım.
Rica etsem sistem bilgilerinizi yazabilir misiniz?
Merhaba hocam,

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 7500F (MPK 3.7GHz, 32MB, 6 Çekirdekli, AM5)

• ANAKART: ASUS Prime A620M-K (6400MHz OC'ye kadar destekli, DDR5, Soket AM5, M.2, HDMI, VGA, mATX)

• EKRAN KARTI: ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB (GDDR6, 128 Bit, DLSS 3 destekli)

• RAM: XPG Hunter 8GB 5200MHz CL38 DDR5 Ram (Bu üründen 2 adet kullanılarak toplam 16GB RAM elde edilmiştir.)

• SSD: ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe M.2 SSD (Okuma hızı 3500MB/s, Yazma hızı 3000MB/s)

Ekstra 1 TB SSD daha taktım sonradan.

• KASA: XPG Valor Mesh RGB (Siyah Mid Tower, içerisinde 650W 80+ White sertifikalı bir güç kaynağı bulunmaktadır.)

2-2, 5 ay bilgisayarı açmadım, olduğu yerde kaldı, kimse de kullanmadı. Fakat bilgisayarı açtığımda hem geç açılıyor hem de şifre girerken ya da bilgisayar açıldıktan sonra 1-2 dakika sonra ekran donuyor. Sadece mouse hareket ediyor ama bir şey yapılmıyor. Mavi ekran geliyor 2-3 dakika sonra, resimlerini koydum. Şunu da eklemek istiyorum: Bundan önce böyle bir şey yoktu, sıkıntısız, kasmadan, donmadan çalışıyordu bilgisayar.

Eki Görüntüle 2613839

Eki Görüntüle 2613840

Bunları yapana kadar donar zaten bilgisayar ama denerim

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu durumda özellikle RAM'leriniz için bir fiziksel temizlik öneririm. Sorun devam ederse minidump analizi için mümkünse @Einstein hocam konuyu devralabilir.
Tamam hocam dediklerinizi yapacağım tekrar konuya yazarım.

Yarın tekrar geri dönüş yapacağım bugün sıkıntılar çıktı.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı