2.5 L Coca Cola 8,95 TL

  • Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 266
  • Görüntüleme 15B
Bir kaç gün önce farkettim bende, 1L Cola ve Fanta 5.50, 1.5L Cola ve Fanta 6.25 olmuş. Haram zıkkım olsun verdiğim paralar.
 
Bunun bir ara 3 Lt'lik olanı satılıyordu 3 TL idi. 2 yıl oldu satılmıyor herhalde artık nereden nereye uçuyoruz melih.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunun bir ara 3 liralık olanı satılıyordu 3 TL idi. 2 yıl oldu satılmıyor herhalde artık nereden nereye uçuyoruz melih.
a3652514e960879424deb1a092def553.jpg
 
Yanlış hatırlamıyorsam belli başlı satıcılarda 10 TL civarı fiyatlardan satışının yapıldığını bile görmüştüm. Konu başlığında 8.95'i görünce 'fiyatı mı düştü ki acaba?' diye aklımdan -konu mesajını okuyana kadar- geçirmedim değil. Meğer baktığım yerde fahiş fiyat etiketinden satışa sürülüyormuş.

Her ne kadar içmesem de bayağı trajikomik geliyor.
Şu tip fiyat etiketlerine alışacak duruma gelmek...

@Lintos
Birkaç ay evvel; fiyat etiketine bakma gereği bile duymadan (ortalama fiyatına geçmişten göz aşinalığım olduğu için) sabit fiyatını 7 TL olarak bildiğim sıradan bir ürünü kasadan geçiriyorken, kasiyere fazla para verdiğimi sanaraktan (kağıt 10 TL uzatmıştım) orada birkaç saniye fazladan, sadece para üstü vermesini bekleyerek geçirdiğimi hatırlıyorum.

Para üstü verilmesini beklediğimi anlayınca ürünün asıl fiyatının artırılarak ödediğim tutar kadar olduğunu açıkladı. Bu denli kısa sürede nasıl zamlanabildiğine ve fiyat etiketinin, bu denli hızlı bir şekilde nasıl güncellenebildiğine akıl erdiremediğimden ötürü biraz afallamıştım.
 
Son düzenleme:
@Lintos
Birkaç ay evvel, fiyat etiketine bakma gereği bile duymadan (ortalama fiyatına geçmişten göz aşinalığım olduğu için) sabit fiyatını 7 TL olarak bildiğim sıradan bir ürünü kasadan geçiriyorken, kasiyere fazla para verdiğimi sanaraktan (kağıt 10 TL uzatmıştım) orada birkaç saniye, sadece para üstü vermesini bekleyerek geçirdiğimi hatırlıyorum.

Para üstü verilmesini beklediğimi anlayınca, ürünün asıl fiyatının artırılarak ödediğim tutar kadar olduğunu açıkladı. Bu denli kısa sürede nasıl zamlanabildiğine ve fiyat etiketinin, bu denli hızlı bir şekilde nasıl güncellenebildiğine akıl erdiremediğimden ötürü biraz afallamıştım.
Dün o teneke kolayı alırken onu yaşadım. Adamın suratına boş boş baktıktan sonra 5 TL cevabını aldım ve kolayı aldım gittim. Bu tür bir şeyi yaşamak cidden trajikomik bir şey yahu.
 
Benim gibi o paraları meyvelere verip evde kendi içeceğinizi yapın. Hem sağlıklı hem de daha ekonomik. Kola, fanta gibi içecekleri ayda yılda 1 içiyorum ve inanın içmeyince hiçbir şey kaybetmiyorsunuz.


 
Ne zaman bir ürünün fiyatı yükselmiş olsa hep bir bahane üretirler. Ya alma derler, ya zararlı derler ya da daha iyi şeyler ye/iç gibisinden cevaplar verirler. Halbuki burada anlatılmak istenen kola değil. Asıl mesele sürekli bir şeylerin fiyatlarının yükselmesi. Bu soruna çözüm bulmak yerine saçma sapan bir şekilde bahane üretmek demek bazılarının ekmeğine yağ sürmekten farksız.
 
Ne zaman bir ürünün fiyatı yükselmiş olsa hep bir bahane üretirler. Ya alma derler, ya zararlı derler
Tatlı su duyarcimiz da konmuş konuya. Güzel.

Ülkede her şey pahalı, sen bunu yazınca da fiyatlar düşmüyor emin olabilirsin. Madem fiyatlar düşmeyecek ve bir şeyler düzelmeyecek, sen de sisteme karşı savaşırken almamayı, bu tür zararlı şeylere bağımlı olmamayı ve vücuduna saygı duymayi öğrenirsin. Yani yüksek fiyatlı deyip bir de aliyorsun, bu mu çözum bulmak :D
 
Benim gibi o paraları meyvelere verip evde kendi içeceğinizi yapın. Hem sağlıklı hem de daha ekonomik. Kola, fanta gibi içecekleri ayda yılda 1 içiyorum ve inanın içmeyince hiçbir şey kaybetmiyorsunuz.


Devamı ne zaman gelir? Hazır havalar da iyice ısındı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı