2.500 TL altı USB DAC önerisi

Axl Ros3

Hectopat
Yer
Antalya/Merkez
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PlayStation 5
Müzik için Redmi Buds 6 Pro ve qobuz kullanıyorum fakat her yerde Bluetooth'lu kulaklıklar ile müzik dinlemenin ses kalitesini sınırlandığını okuyorum. O yüzden 2500 TL üstüne çıkmayacak bir DAC almak istiyorum ama şöyle bir sorun var benim alacağım DAC gerçekten farkı hissettirir mi? Yoksa illa farkı hissedebilmek için on binlerce liralık DAC'lerden mi almam lazım? Uygun DAC bulduktan sonra IEM bir kulaklık mı almalıyım yoksa kafa üstü olanlardan mı? Şu anlık Moondrop Echo a veya Fiio KA11 düşünüyorum.

@Single_factor

Son düzenleme:
Öncelikle DAC ın neden gerekli olduğunu düşünüyorsunuz? Bunu, PC mi, Adroid mi nerede kullanacaksınız?

Kablosuz bağlantıların tamamı dediğiniz gibi veriyi kısıtlar. Ancak sadece bununla da kalmaz. Kablosuz bağlantı, kulaklıkta sesin dijitalden Analog a çevrimini de gerektirir. Bu kaliteli D/A çevrimine de ucuz fiyatlara sahip olamazsınız.

Eğer sizin için müzikalite öncelikliyse; Kablolu (Bluetooth bağlanıp kablo da takılabilenler falan değil; direk kablolu) kulaküstü kulaklık kullanmanız gerekiyor.

IEM; yani kulak içi dediğimiz kulaklıklar pasif soundstage sunmazlar. Yani müziği üç boyutlu ve bir sahne karşısındaymış gibi duyamazsınız. Bu çok önemli. Dinleme keyfini geçtik; bayagı bir zamandır müzikler bu özellikler ile üretiliyor. Siz, dinlediğiniz şeyleri bir nevi eksik dinlemiş olursunuz.

Android de kullanacağım bluetooth dan kurtulayım yeter de artar bana iem ler bile bu kadar pahalıyken kulaküstü alamam.

Bu DAC tam olarak hangi durumlarda gerekli acaba? Bilmediğimden soruyorum.
Eski nesil onboard mainboardlar ya da 24bit / 192khz desteklemeyen, preampı yeterince kaliteli olmayan üniteler diyebiliriz. Çok iyi bir kulaklığa sahip değilseniz DAC yatırımı hiç bir anlam ifade etmez. Yani işin en önemli ucu kulaklıktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı