2.500 TL Sistem Toplama

Eki Görüntüle 74362 Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar.Yeni bir sistem toplamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olanlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Öncelikle kafamdaki düşünceleri belirtmek istiyorum.Topladığım sistemi sadece oyun amaçlı kullanıcam.Oynadığım oyun Counter Strike 1.6 Online ve Counter Strike Global Online.
İntel ve nvidia tabanlı sistem toplamak istiyorum bu bilgiler doğrultusunda max. 2.500 TL'ye kadar sistem tavsiyelerinde bulunursanız çok sevinirim.Sisteme monitör, ssd, hdd dahil değil bunlar bende mevcuttur.Hız aşırtması yapmıcağım.
Alışverişi vatan bilgisayardan yapmayı düşünüyorum.

Şöyle bir sistem topladım.

Yardımcı olcak biri yok mu ?
Sen önerdiğim sistemi direk al ve oyunlarını dsr ile 4k ya render yaptırarak oyna. Oynadığını söylediğin oyunlarda fan çalışmayabilir bile o kadar söylüyüm sana.
Adsız.png

Eki Görüntüle 74362 Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar.Yeni bir sistem toplamak istiyorum bana bu konuda yardımcı olanlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Öncelikle kafamdaki düşünceleri belirtmek istiyorum.Topladığım sistemi sadece oyun amaçlı kullanıcam.Oynadığım oyun Counter Strike 1.6 Online ve Counter Strike Global Online.
İntel ve nvidia tabanlı sistem toplamak istiyorum bu bilgiler doğrultusunda max. 2.500 TL'ye kadar sistem tavsiyelerinde bulunursanız çok sevinirim.Sisteme monitör, ssd, hdd dahil değil bunlar bende mevcuttur.Hız aşırtması yapmıcağım.
Alışverişi vatan bilgisayardan yapmayı düşünüyorum.

Şöyle bir sistem topladım.

Yardımcı olcak biri yok mu ?
Sisteminiz gayet güzel ekran kartınıda R9 280X yaparsanız tadından yenmez. Şimdiden hayırlı olsun.

hkncvs Hakan bey size sormaktan alıkoyamadım kendimi ısrarla 280x ve 770 kartları dururken neden 960'ı öneriyorsunuz??
Tabiki de açıklıyayım hemen 960 yeni nesil. Dx12 desteği var. Dsr desteği var. Güç tüketimi oldukça düşük seviyede. 500 watt lık bir sisteme 970 takıp oynayabiliyorsunuz. Eskiden 780 780 ti için 700 750 watt psu önerilirdi. 970'in karşılığı bu kartlar diye bunu örnek verdim.
Konumuza dönecek olursak en son önerdiğim kart 960' ın 4gb olan modeli. Yeni oyunlar daha yüksek ekran kartı ram'i istiyor. 770 eski nesil ve 960 ile aynı performansı veriyorlar neredeyse. Yeni nesil varken daha az enerji tüketirken ve 4gb ram i varken 770 almak mantıklı değil.
Gelelim r9 280x ise enerji tüketimi 960 a göre yüksek. Isınma daha yüksek. Çekirdek hızı 960 a göre düşük. Performans olarak 960 tan daha iyi ama arada çok az fark var.
Şunu da belirteyim benim fikirlerim yukarıda belirttiğim gibi olduğu için arkadaşa kesin 960 4g modelini al dedim. 770 veya 280x kötü demiyorum. Üç aşağı beş yukarı aynı sınıf kartlardan ben olsam yeni nesil olanını az enerji tüketenini en çok ram olanını alırdım sadece

Hakan bey ne cevap vericeğinizi biliyordum, directx12 geldiğinde hd 7000 serisi ve gtx 700 serisi başta olmak üzere son nesil ekran kartlarına kadar destek vericeği açıklandı. Kas gücü olarak r9 280x 960' a oranla daha iyi tek kaybı vrm minin 3 gb olması, ayrıca iyi bir soğutmaya sahip 280x alındığı takdirde oc ile daha yüksek seviyeye çekilebilir. Yani kısacası performans olarak her türlü 280x önde olmaya devam edicek. Ayrıca fp olarakta 960 dan daha iyi bi durumda.

Arkadaşlar bilgileriniz doğrultusunda tekrardan bir sistem topladım.Özellikle ekran kartı ve anakart çok hoşuma gitti.Psu yeter mi acaba 550w?
5 adet fan takarım.Haftasonunda vatanda indirim olur sanırım daha ucuza alırım.
1.png

Hakan bey ne cevap vericeğinizi biliyordum, directx12 geldiğinde hd 7000 serisi ve gtx 700 serisi başta olmak üzere son nesil ekran kartlarına kadar destek vericeği açıklandı. Kas gücü olarak r9 280x 960' a oranla daha iyi tek kaybı vrm minin 3 gb olması, ayrıca iyi bir soğutmaya sahip 280x alındığı takdirde oc ile daha yüksek seviyeye çekilebilir. Yani kısacası performans olarak her türlü 280x önde olmaya devam edicek. Ayrıca fp olarakta 960 dan daha iyi bi durumda.
Dx12 desteğinin geldiğini biliyorum kaçırdığınız nokta şu eski nesile sadece yazılım ile gelecek iken 960 ve ileri serisine donanım olarak da gelmiş olması. :)
Bakın gösterdiğiniz video da 960 2g modeli testte. 4g modeli daha farklı sonuçlar verecektir. Ben 970 ile GTA V te 4x msaa ve txaa on da iken 57-60 fps alıyorum 960 4g ise 2x msaa ve txaa ile 55-59 fps alıyor. Arada fark bu kadar az bu oyunda iki kart arasında.
O.c. konusuna hiç girmeyin işin ustasına göre o.c. bambaşka yerlere de gidebilir. Kısacası yeni nesil kart güncel kart her zaman iyidir. Bilmiyorum nvidia kullanıcısı mısınız ama bu aralar her çıkan oyuna özel optimizasyon güncellemesi gelmekte. Amd tarafını bilmem ama nvdia yazılımsal olarak karta hep destek veriyor. İyileştirmeler yapıyor. Gta v için witcher 3 için çıktıkları gün update'ler geldi eskiden bunlar yoktu. Bir tek video izleyerek kartları karşılaştırmayın yanlış sonuçlar elde edersiniz. Mimari üretim prosesleri çekirdek hızları bunlara dikkat edin kart araştırırken. 960 4g şu an için orta seviye ekran kartlarında bulunmaz nimet.

Arkadaşlar bilgileriniz doğrultusunda tekrardan bir sistem topladım.Özellikle ekran kartı ve anakart çok hoşuma gitti.Psu yeter mi acaba 550w?
5 adet fan takarım.Haftasonunda vatanda indirim olur sanırım daha ucuza alırım.Eki Görüntüle 74439
Sen baya saçmalamışsın 4gb ram o kadar paraya çok az şu ayrı kasa ayrı psu sevdanı bırak dostum boşuna ekstra para verme. Yada ver para senin paran boşa kazıklanma diye söylüyorum ama söylemiycem al :D
550 watt fazla bile 500 watt çok rahat 5 fanı bile doyurur. Şu rami de bırak o ne ya 4gb 139 lira sana 195 liraya 8gb tek slot ram önerdim şu an eksiğim olsa kendim bile alırım o derece uygun fiyatı. o ramide değişttir.
Ayrıca 60 gb ssd alacağına hiç alma daha iyi bekle ileride en azından daha fazla paran olur gider 120 gb falan alırsın. İşlemciyi 4590 al derim. Anakart ve ekran kartında kararında devam et kesinlikle pişman olmazsın.

Aynı RAM'den bir adet elimde var o yüzden öyle tercih yaptım.SSD kapasitesi için 60gb seçtim çünkü bilgisayarımı depolama amaçlı felan kullanmıyorum işletim sistemini kurup bir de üstüne counter oyunu kuruyorum o kadar :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı