Bir de geçen benim kuzen çıkmış Fatih Sultan Mehmet ile İkinci Abdülhamid'i karşılaştırıyor. Ya Fatih kim Abdülhamid kim dedim. Beni din vatan düşmanı ilan etti.
Bu konuda dürüst olacağım, aynı devletin iki padişahını karşılaştırmayı asla doğru bulmam ama 2. Abdülhamid'te ömrü 5 yıl kalmış olan Osmanlı'yı 33 sene daha ayakta tutabildi. Bu da unutulmamalı.
Hocam orası doğru fakat ben şerif Hüseyin gibi birini mekke şerifi olarak ataması, meclisi kapatması gibi şeyler yüzünden pek olumlu bakmam Abdülhamide.
Hocam orası doğru fakat ben şerif Hüseyin gibi birini mekke şerifi olarak ataması, meclisi kapatması gibi şeyler yüzünden pek olumlu bakmam Abdülhamide.
Meclis zaten tahta çıkma bahanesi olarak açmıştı, savaşlar gibi önemli meselelere padişahtan daha çok karışında kapatma kararı aldı. Tabi, haklısınız ama. Her padişahın olduğu gibi onun da hataları oldu.
Böyle bir padişahın sosyal medyada dalga konusu olmasını hala aklım almıyor. 7 yaşında tarih macerama onunla başlamıştım, yani... gerçekten. İnsanlar Kanuni'yi, Fatih'i vs. araştırır, ben 2. Abdülhamid'e merak sarmıştım. 2 - 3 kaynak hariç tüm kaynaklarını okudum, bitirdim. Hataları olan ama aynı zamanda bu ülkeye bir şeyleri gerçekten kazandırmış olan birisidir kendisi.
Hocam meclisin ülkeyi ne hale getirdiğini ve kaybettiği toprakları Abdülhamide atıp şuan ki nesilin ağızlar dolusu Abdülhamid gibi bir büyük padişaha küfür etmesi hakkında bir araştırın derim.
Hocam meclisin ülkeyi ne hale getirdiğini ve kaybettiği toprakları Abdülhamide atıp şuan ki nesilin ağızlar dolusu Abdülhamid gibi bir büyük padişaha küfür etmesi hakkında bir araştırın derim.
Hocam meclisin ülkeyi ne hale getirdiğini ve kaybettiği toprakları abdülhamide atıp şu anki nesilin ağızlar dolusu abdülhamid gibi bir büyük padişaha küfür etmesi hakkında bir araştırın derim.
Hocam anlamadığım şey profilinizde ittihatçıların en önde giden paşalarından biri var fakat abdülhamide büyük padişah diyorsunuz. Yanlış anlamayın abdülhamide saygım vardır ama sizi anlayamadım açıkçası.