2.Abdulhamid Han 5 yıl daha tahtta kalsaydı ne olurdu?

O zamanlar her yer monarşiydi. Şeriat da bir monarşi sayılır. Bu dönemin şartlarını o döneme göre düşünmek mantıklı değil.

Dinle yönetilen hiçbir devletten bir cacık olmaz.
Neden şeriatla yönetilmek isteyeyim?
Madem ileride demokrasi ilan edilecekti neden abdülhamid ilk fırsatta meclisi kaldırdı?
Kendinizi boşa yormayın öyle bir şey olmayacaktı günümüz müslüman ülkelerini düşünün aynısı olacaktı ama biz yine fakir olacaktık çünkü petrolumuz yok.

Madem ileride demokrasi ilan edilecekti neden Abdülhamid ilk fırsatta meclisi kaldırdı?
Şeriatla yönetilmek istememen normal ama dine hakarette bulunman hiç doğru değil. Ayrıca Abdülhamit meclisi iyi kapattı. Çünkü meclisten çıkan saçma kararlar yüzünden Osmanlı rezil rüsva oldu.

Mısır mı vergi vermiştir Osmanlıya ? İngilizlerin himayesinin altına geçmişti neden vergi versinler ?

"I. Dünya Savaşı'nda Osmanlılara savaş açtıktan hemen sonra resmen protektora yönetimini ilan eden Britanyalılar Abbas Hilmi Paşa'yı hidivlikten uzaklaştırarak amcası Hüseyin Kamil'i sultan unvanıyla başa geçirdiler." Madem mısır Osmanlı'ya bağlı değil, savaş çıktıktan sonra neden protektora yönetimini ilan edip Abbas Hilmi Paşa'yı hidivilikten uzaklaştırıyorlar?

Şeriatla yönetilmek istememen normal ama dine hakarette bulunman hiç doğru değil. Ayrıca abdülhamit meclisi iyi kapattı. Çünkü meclisten çıkan saçma kararlar yüzünden osmanlı rezil rüsva oldu.

Hayır öyle bir şey olmadı.
Savaşta kaybettikleri için suçu meclise attı ve kaldırttı halbuki o sayede tahta çıkmıştı.
Şeriatla yönetilmek istememen normal ama dine hakarette bulunman hiç doğru değil. Ayrıca abdülhamit meclisi iyi kapattı. Çünkü meclisten çıkan saçma kararlar yüzünden osmanlı rezil rüsva oldu.

Hakarette nerede bulunmuşum?

Savaşta kaybettikleri için suçu meclise attı ve kaldırttı halbuki o sayede tahta çıkmıştı.

Abdülhamid savaşı başlatmadı ki? Savaş açma yetkisi mecliste. Zaten meclis diyordu, 400 çadırla geldik 400 çadırla gideriz diye.

''Şeriatı da istemiyorum çünkü uydurulmuş bir dinin kurallarına göre yaşamak istemiyorum.'' Yazmışsınız.

"Şeriatı da istemiyorum çünkü uydurulmuş bir dinin kurallarına göre yaşamak istemiyorum." yazmışsınız.

Bu bir hakaret değil.
Uydurmak nedir(sözlük anlamı)
Düş gücünü kullanarak gerçekdışı bir şey söylemek.
Yani gerçek olmayan şey anlamında kullandım.
Abdülhamid savaşı başlatmadı ki? Savaş açma yetkisi mecliste. Zaten meclis diyordu, 400 çadırla geldik 400 çadırla gideriz diye.

Meclis savaş açmadı.
Rus'lar savaş açtı ismi de 93 Harbi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
5:36 dan sonrasını izleyin hocam Mısır ın durumunu anlatıyor.

Sonda ki söz muhteşem " Abdulhamid en çok toprak kaybeden başarısız bir padişah ilan edilirken, Osmanlıyı yıkıma sürükleyen ittihatçılar ise kahraman ilan ediliyor, biraz akıl biraz vicdan". Mükemmel video ben bu videoyu bilmiyordum teşekkür ederim.

Evet o söz için çıkmıştı fakat meclis Abdulhamidi dinlemeden kafasına göre kararlar alıp bizi Osmanlı-Rus harbine soktu. Sonrasında diğer olaylar çorak söküğü gibi geldi. Meşrutiyet olmayan dönemlerde çok az toprak kaybedilmiş. Fakat meclisin aptal, saçma kararları yüzünden 1.5 Milyon kare toprak kaybedilmiştir. Suçlu Abdulhamid HAN hazretleri değil Mithat Paşadır.

Madem ileride demokrasi ilan edilecekti neden abdülhamid ilk fırsatta meclisi kaldırdı?
Kendinizi boşa yormayın öyle bir şey olmayacaktı günümüz müslüman ülkelerini düşünün aynısı olacaktı ama biz yine fakir olacaktık çünkü petrolumuz yok.
Hocam,dinle yönetilmek sanıldığı kadar kötü değildir.

Örneğin: Suudi Arabistan yakın zamanda robot şehir kuracaklar.Artık eskisi yobaz değiller herifler.Geçen sene hatta kadın büyükelçi atadılar.Kral Selman reformları var ülkesi için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı