2 adet yurt dışı kayıtsız telefon kullanmak

darkolan

Hectopat
Merhaba dostlar. Malûm ülkede telefon fiyatları almış başını gitmiş. 45.000 TL olan iPhone 16 Pro Max modelini 120 bin TL'den satıyorlar kayıtlı bir biçimde. Ben de bunu görüp iyice sinirlenip bu devlete vergi vs vermemek için her şeyi yapacağım resmen. Adana'da yaşıyorum ve burada iPhone 16 Pro Max almayı planlıyorum. Kayıtsız daha açılmamış kutuda fiyatı falan benim alabileceğim seviyede ancak ömürlük olsun istiyorum en az beni 5-6 sene götürsün istiyorum. Halihazırda elimdeki telefon 2020'den kalma hâlen hızlı olsa da değiştirmek istiyorum. BTK şu an 1 SIM için 4 ay kullanma izni veriyor 2 SIM'li cihazlar bu sayede 8 ay gibi bir süre sorunsuz kullanıyor. Kalan 4 ayda da başka bir telefon kullanırım. Hatta yine iPhone alabilirim 14 Pro Max tarzında, az biraz bütçem kalıyor. Genelde oyun vs. oynarım. Hatta arayıp soran kimsem bile yoktur nadiren telefonum çalar. Bir de elimdeki halihazırda olan telefonumu da sadece konuşmak için de kullanabilirim. 2 telefon taşırım. Kendi telefonumdan mobil veri paylaşımı açsam iPhone ile sorunsuz bağlanabilir miyim? Bir de iPhone 16 Pro Max almak mantıklı olur mu bu durumda? En az 5-6 sene sorunsuz gitsin istiyorum. IPhone'ların bataryası sorun çıkarıyor olsa da yine de götürür mü? Tablet vs. de almayı düşündüm ama telefon direk cebime sığıyor taşıması vs. kolay diye tercih edeceğim. Sizce ne yapmalıyım? Tavsiye verir misiniz?

Herhangi bir sorun yok. İkinci telefonu taşırken interneti paylaşabilirsin. Ama 5-6 sene kullanmaksa niyetin, YD 16 Pro Max e vereceğin parayı android bir cihaza versen oda 5-6 sene götürür. Yedek cihazla vs. de uğraşmamış olursun.

Yok ben iPhone alacam dersen başta dediğim gibi sorun yok. Ama BTK kayıt ücreti yavaş yavaş 100bine giderken, hökümetimiz 4 aylık süreyi 2 aya filan da düşürürse şaşırmamak lazım.

Sonuçta 6 sene önce BTK ücreti ne kadardı şimdi ne kadar. Yani çok şeyler değişebilir.

Tam emin değilim ama dediğiniz gibi son model iPhone alarak yanında da 6 veya 6S alanlar var. Birine hat takarak birbirlerine bağlıyorlar telefonları. Birine gelen arama diğerine de geliyordu.

Hatta böyle bir şey olması lazım biraz araştırın derim.

Herhangi bir sorun yok. İkinci telefonu taşırken interneti paylaşabilirsin. Ama 5-6 sene kullanmaksa niyetin, YD 16 Pro Max e vereceğin parayı android bir cihaza versen oda 5-6 sene götürür. Yedek cihazla vs. de uğraşmamış olursun.

Yok ben iPhone alacam dersen başta dediğim gibi sorun yok. Ama BTK kayıt ücreti yavaş yavaş 100bine giderken, hökümetimiz 4 aylık süreyi 2 aya filan da düşürürse şaşırmamak lazım.

Sonuçta 6 sene önce BTK ücreti ne kadardı şimdi ne kadar. Yani çok şeyler değişebilir.
Evet haklısınız ama iPhone kullanmak istedim daha önce hiç kullanmadığım için.Dubai den getirilme iPhone 16 pro max modeli var satıyor adam donanım farkı varmış yine de almalı mıyım diye düşünüyorum.Sorun olursa yaptıramayabilirim çünkü parçası bulunmayabilirmiş.Kullanan bazı kişiler yine de sorunsuz kullanıyorum diyor bazıları ise bozulmuş vs parça bulamıyormuş bu durumda ne yapsam bilemedim.Ayrıca piyasada çok fazla toplama iPhone varmış.Toplayıp kutulayıp sıfır gibi satıyorlarmış ne yapsam bilemedim.Ipad mi alsam acaba.Paramla rezil olma durumu var çünkü

Evet haklısınız ama iPhone kullanmak istedim daha önce hiç kullanmadığım için.Dubai den getirilme iPhone 16 pro max modeli var satıyor adam donanım farkı varmış yine de almalı mıyım diye düşünüyorum.Sorun olursa yaptıramayabilirim çünkü parçası bulunmayabilirmiş.Kullanan bazı kişiler yine de sorunsuz kullanıyorum diyor bazıları ise bozulmuş vs parça bulamıyormuş bu durumda ne yapsam bilemedim.Ayrıca piyasada çok fazla toplama iPhone varmış.Toplayıp kutulayıp sıfır gibi satıyorlarmış ne yapsam bilemedim.Ipad mi alsam acaba.Paramla rezil olma durumu var çünkü
Multimedya amaçlı ios kullanmak istiyorsan, yurtiçi olan ama daha düşük bir model iphone veya iPad alabilirsin.

Ama daha düşük olanlara da o kadar para verilmez, hak etmiyorlar.

Paranla rezil olma...

Herhangi bir sorun yok. İkinci telefonu taşırken interneti paylaşabilirsin. Ama 5-6 sene kullanmaksa niyetin, yurt dışı 16 Pro Max'e vereceğin parayı Android bir cihaza versen oda 5-6 sene götürür. Yedek cihazla vs. de uğraşmamış olursun.

Yok ben iPhone alacağım dersen başta dediğim gibi sorun yok. Ama BTK kayıt ücreti yavaş yavaş 100bine giderken, hökümetimiz 4 aylık süreyi 2 aya filan da düşürürse şaşırmamak lazım.

Hocam siz bu işten anlayan birine benziyorsunuz bir şey soracağım yurt dışı cihazın batarya değişimi Apple da yapılabilir mi?

Hocam siz bu işten anlayan birine benziyorsunuz bir şey soracağım yurt dışı cihazın batarya değişimi Apple da yapılabilir mi?
100 kişiye sorsan 90 ı servis vermiyor diyor ve yaşanan olaylarda bunu doğruluyor yani X vatandaş gitmiş YD iPhone almış ( 1 yıl uluslararası garantiye güvenerek ) ama cihazda sorun olunca ücretli servis bile vermemiş Apple.

Ama Apple ın sitesinde şu bilgi var...

Screenshot_20250412-234840.jpg

Hemen altında da yazıyor ki cihaz e-devlete kayıtlı ise servis imkanı var yani btk kaydı varsa oluyor. (muş)

Net bilgi için Apple müşteri hizmetlerini arayıp bilgi almak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı