Merhaba dostlar. Malûm ülkede telefon fiyatları almış başını gitmiş. 45.000 TL olan iPhone 16 Pro Max modelini 120 bin TL'den satıyorlar kayıtlı bir biçimde. Ben de bunu görüp iyice sinirlenip bu devlete vergi vs vermemek için her şeyi yapacağım resmen. Adana'da yaşıyorum ve burada iPhone 16 Pro Max almayı planlıyorum. Kayıtsız daha açılmamış kutuda fiyatı falan benim alabileceğim seviyede ancak ömürlük olsun istiyorum en az beni 5-6 sene götürsün istiyorum. Halihazırda elimdeki telefon 2020'den kalma hâlen hızlı olsa da değiştirmek istiyorum. BTK şu an 1 SIM için 4 ay kullanma izni veriyor 2 SIM'li cihazlar bu sayede 8 ay gibi bir süre sorunsuz kullanıyor. Kalan 4 ayda da başka bir telefon kullanırım. Hatta yine iPhone alabilirim 14 Pro Max tarzında, az biraz bütçem kalıyor. Genelde oyun vs. oynarım. Hatta arayıp soran kimsem bile yoktur nadiren telefonum çalar. Bir de elimdeki halihazırda olan telefonumu da sadece konuşmak için de kullanabilirim. 2 telefon taşırım. Kendi telefonumdan mobil veri paylaşımı açsam iPhone ile sorunsuz bağlanabilir miyim? Bir de iPhone 16 Pro Max almak mantıklı olur mu bu durumda? En az 5-6 sene sorunsuz gitsin istiyorum. IPhone'ların bataryası sorun çıkarıyor olsa da yine de götürür mü? Tablet vs. de almayı düşündüm ama telefon direk cebime sığıyor taşıması vs. kolay diye tercih edeceğim. Sizce ne yapmalıyım? Tavsiye verir misiniz?