2 ayda sıfırdan TYT mat 25 net yapılır mı?

res24

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ölüyorum stresten ne olur biri bir şey desin.
Bunu yaparken feni de sıfırdan bitireceğim.
Ama öncesinde 1 haftada matematik temeli atacağım sonrasında TYT matematik konularına bakacağım istediğim yer için 25 tane yapmam lazım ama ben daha kalem bile oynatamıyorum, tek şansım var. Çok çaresizim.
Çok sıkı her gün çalışarak yapılır mı?

Mantık şu: Geçmiş senelerin konu soru dağılımına bakıp hangi konudan soru çıkmış deyip konuları eleyeceksiniz. TYT mat= problem ve mantık. Problem ve üçgen çalışın. TYT matın ilk konularını da kapsayan birkaç test çözerseniz sınav öncesi de seri deneme çözümüyle neden yapılmasın? Önemli olan konu elemesi yapıp stratejik ilerlemek. Gidip çember daire katı cisim vs. çalışmanızı önermem. EBOB EKOK önerme VS. konu soru dağılımına mutlaka bakın.
TYT Türkçe adına sakın dil bilgisi çalışmayın. Direkt olarak dilbilgisin eleyin. Türkçe paragrafa odaklanıp paragraf pratiği yapın. Oku işaretle emin ol geç. Vakit kalırsın dil bilgisinden yazım noktalama ve belki de birkaç dil bilgisi çözülebilir. Ama dil bilgisi çalışmak yanlış olur kalan sürede.
Toparlayalım ki paragraf TYT ilk 12 konu+problem+üçgen(üçgende fazla soru geliyor muydu bilmiyorum ama geometri kısa sürede halledilip yapılacak bir alan değil. Dolayısıyla sanırım üçgenden fazla soru geliyorsa üçgen çalışacaksınız) TYT fen tamamen konu özeti ve soru çözümü bakın. Aynı şekilde hangi konulardan cıkmış hemen mukayese yapın. TYT feni hızlıca bitirip pratik yapmanız lazım. Video çözümü izlemenizi ve ardından kalan sürede yine deneme çözmenizi tavsiye ederim. Kalan sürede TYT Türkçe için 25 mat için 20 sosyal için 10 fen için 10-15 kadar yapılabilir. Eğer gerçekten sağlam çalışırsanız 30 Türkçe 25 mat 10 sosyal 15 fen gelir.
Bunun üzerini görmeniz için kalan sürede sıfırıdan değil de belli bir temeliniz olması gerekiyor gerçekçi rakamlar bunlardır bilginize. Sıfırdan 2 ayda hiçbir şey bilmeyip TYT'de 80 yaptım diyen insan yalan söylüyordur.

Ama öncesinde 1 haftada matematik temeli atacağım sonrasında TYT matematik konularına bakacağım istediğim yer için 25 tane yapmam lazım ama ben daha kalem bile oynatamıyorum, tek şansım var. Çok çaresizim.
Kalem bile oynatamıyorsanız kalan sürede 25 net tabi zor olacaktır.

Evvela her şey bir sürece tabii olarak ilerler ve bazı şeylerin başlaması için bir süreç gerekir, bu hususta hem fikir olduğumuzu düşünerek bu tip soruların tamamen senin elinde olduğunu sana bazı tecrübelerimi aktararak ispat edeceğim.

1) Matematik dediğimiz branş diğer branşlardan öte belli bir sürecin neticedir yani ilkokul 1.sınıfta aldığın Matematik eğitimi ile Lise 12.sınıfta aldığın matematik eğitimi uçtan uca bir köprüdür ve birbirlerini destekler, eğer senin bu sürece kadar temelin var ise TYT Matematik konularını değil 2.5 ay 1 hafta da bitirirsin.

2) TYT branşı özellikle Matematik ekseninde çok fazla soru görmeyi gerektiren bir süreçtir, bu durumda mühim olan TYT Matematik konularını bitirmekten çok konuları öğrenerek bitirip çok fazla soru tipi görerek fazlaca deneme yapıp soru tiplerini ve çözüm mantıklarını ezberlemekten geçiyor.

3) Tek bir şans olayı tamamiyle senin kendi kendine vurduğun bir prangadır, yalan yanlış üniversiteye gitmek ile bu iş çözülmüyor. Hadi gittin diyelim kırık OBP'si, takıntılı hocaların kompleksleri, vize final haftaları, yurt odasında eğitimden ziyade tatile gelmiş insanların rahatlıkları derken evde kalmadığın her gün için kendine küfür bile edebilirsin.

Düzgünce kalan süreyi geçirmeye gayret et, olursa olur olmazsa seneye bu seneki hatalarından ders alıp daha bir yere gidebilmek için mezuna kalmaktan çekinme unutma ki sevmediğin bir yerde zaman kaybettirmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi senden çok şey götürecek.

Evvela her şey bir sürece tabii olarak ilerler ve bazı şeylerin başlaması için bir süreç gerekir, bu hususta hemfikir olduğumuzu düşünerek bu tip soruların tamamen senin elinde olduğunu sana bazı tecrübelerimi aktararak ispat edeceğim.

1) matematik dediğimiz branş diğer branşlardan öte belli bir sürecin neticedir yani ilkokul 1.sınıfta aldığın matematik eğitimi ile lise 12.sınıfta aldığın matematik eğitimi uçtan uca bir köprüdür ve birbirlerini destekler, eğer senin bu sürece kadar temelin var ise TYT matematik konularını değil 2.5 ay 1 hafta da bitirirsin.

2) TYT branşı özellikle matematik ekseninde çok fazla soru görmeyi gerektiren bir süreçtir, bu durumda mühim olan TYT matematik konularını bitirmekten çok konuları öğrenerek bitirip çok fazla soru tipi görerek fazlaca deneme yapıp soru tiplerini ve çözüm mantıklarını ezberlemekten geçiyor.

3) tek bir şans olayı tamamiyle senin kendi kendine vurduğun bir prangadır, yalan yanlış üniversiteye gitmek ile bu iş çözülmüyor. Hadi gittin diyelim kırık OBP'si, takıntılı hocaların kompleksleri, vize final haftaları, yurt odasında eğitimden ziyade tatile gelmiş insanların rahatlıkları derken evde kalmadığın her gün için kendine küfür bile edebilirsin.

Düzgünce kalan süreyi geçirmeye gayret et, olursa olur olmazsa seneye bu seneki hatalarından ders alıp daha bir yere gidebilmek için mezuna kalmaktan çekinme unutma ki sevmediğin bir yerde zaman kaybettirmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi senden çok şey götürecek.

Seneye daha iyi yaparım der>sevmeyeceği bölüme gitmek. Dolayısıyla seneye daha iyi yaparım derseniz şimdi sevmediğiniz ya da ben 2 senelik gireyim DGS ile 4 yaparım kafasından çıkın. DGS artık eskisi gibi kolay geçiş yapılan bir alan değil. Mezuna kalmakda çözüm değil. Kalan sürede bir şeyler yapılabilir.

Seneye daha iyi yaparım der>sevmeyeceği bölüme gitmek. Dolayısıyla seneye daha iyi yaparım derseniz şimdi sevmediğiniz ya da ben 2 senelik gireyim DGS ile 4 yaparım kafasından çıkın. DGS artık eskisi gibi kolay geçiş yapılan bir alan değil. Mezuna kalmakda çözüm değil. Kalan sürede bir şeyler yapılabilir.
"Düzgünce kalan süreyi geçirmeye gayret et, olursa olur olmazsa seneye bu seneki hatalarından ders alıp daha bir yere gidebilmek için mezuna kalmaktan çekinme unutma ki sevmediğin bir yerde zaman kaybettirmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi senden çok şey götürecek."

Yazdığım metni detaylıca tekrardan okumanızı tavsiye ederim.

"düzgünce kalan süreyi geçirmeye gayret et, olursa olur olmazsa seneye bu seneki hatalarından ders alıp daha bir yere gidebilmek için mezuna kalmaktan çekinme unutma ki sevmediğin bir yerde zaman kaybettirmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi senden çok şey götürecek."

Zaten tasdikleme amacıyla yazdım sizin yorumunuza yanıt olarak :)

"Düzgünce kalan süreyi geçirmeye gayret et, olursa olur olmazsa seneye bu seneki hatalarından ders alıp daha bir yere gidebilmek için mezuna kalmaktan çekinme unutma ki sevmediğin bir yerde zaman kaybettirmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi senden çok şey götürecek."

ailem okutmaz beni anlamıyorsunuz bu bu yüzden benim tek şansım travmalarım okul hayatım boyunca zorbalanmam beni matematikten uzaklaştırdı ben istemez miydim sanki ben denemedim mi binlerce kez ama artık başka çarem yok

Zaten tasdikleme amacıyla yazdım sizin yorumunuza yanıt olarak :)
Esasında yapay zekânın gelişimi ile beraber YKS tercihlerinde de çok dikkat etmek gerekiyor. Pandemi sürecinden önce yükselen bir değer olarak görülen Bilgisayar Yazılım Mühendislikleri şu anda o dönem YouTube Udemy gibi kursiyerlerin bölüm ile alakası olmayarak diplomasız bir şekilde sadece alaylı olarak kendilerini yetiştirerek sektöre dahil olmaları şu an sektörü darboğaza doğru yitiyor. Ekmek artık aslanın ağzında değil, rızık bulmak çok zorlaştı, akıllıca ve akılcı çözümler bulmak lazım sırf üniversite okumak için aile evinden kaçmak için değil hakikatten bir değer katabilmek için eğitim almak icap ediyor.

Mantık şu: Geçmiş senelerin konu soru dağılımına bakıp hangi konudan soru çıkmış deyip konuları eleyeceksiniz. TYT mat= problem ve mantık. Problem ve üçgen çalışın. TYT matın ilk konularını da kapsayan birkaç test çözerseniz sınav öncesi de seri deneme çözümüyle neden yapılmasın? Önemli olan konu elemesi yapıp stratejik ilerlemek. Gidip çember daire katı cisim vs. çalışmanızı önermem. EBOB EKOK önerme VS. konu soru dağılımına mutlaka bakın.
TYT Türkçe adına sakın dil bilgisi çalışmayın. Direkt olarak dilbilgisin eleyin. Türkçe paragrafa odaklanıp paragraf pratiği yapın. Oku işaretle emin ol geç. Vakit kalırsın dil bilgisinden yazım noktalama ve belki de birkaç dil bilgisi çözülebilir. Ama dil bilgisi çalışmak yanlış olur kalan sürede.
Toparlayalım ki paragraf TYT ilk 12 konu+problem+üçgen(üçgende fazla soru geliyor muydu bilmiyorum ama geometri kısa sürede halledilip yapılacak bir alan değil. Dolayısıyla sanırım üçgenden fazla soru geliyorsa üçgen çalışacaksınız) TYT fen tamamen konu özeti ve soru çözümü bakın. Aynı şekilde hangi konulardan cıkmış hemen mukayese yapın. TYT feni hızlıca bitirip pratik yapmanız lazım. Video çözümü izlemenizi ve ardından kalan sürede yine deneme çözmenizi tavsiye ederim. Kalan sürede TYT Türkçe için 25 mat için 20 sosyal için 10 fen için 10-15 kadar yapılabilir. Eğer gerçekten sağlam çalışırsanız 30 Türkçe 25 mat 10 sosyal 15 fen gelir.
Bunun üzerini görmeniz için kalan sürede sıfırıdan değil de belli bir temeliniz olması gerekiyor gerçekçi rakamlar bunlardır bilginize. Sıfırdan 2 ayda hiçbir şey bilmeyip TYT'de 80 yaptım diyen insan yalan söylüyordur.
teşekkür ederim bunun analizini yapacağım ama önce temel atmam gerekli soru çözmem için bir haftada sadece ona yöneleceğim ondan sonra fene ve tyt matematik konu anlaaım ve soru çözmeye başlayacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı