2 aylık internet servis sağlayıcı önerisi

kankam111

Hectopat
Herkese merhaba, iyi Sosyaller,

Ocak 7'de 850TL ödediğim 200Mbit Türk Telekom internetimin taahhüt süresi bitiyor, Superonline'ın fiyatlarını gördüm kat kat iyi TT'ye göre, kalitesi de eminim öyledir ancak şöyle bir sorun var. Altyapı görünmesine rağmen kablo çekemiyoruz abi dediler. Mart ayında taşınmayı düşünüyoruz, gittiğimiz yer belli olana kadar 2 aylık sürede sözleşme olmadan ne önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Herkese merhaba, iyi Sosyaller,

Ocak 7'de 850TL ödediğim 200Mbit Türk Telekom internetimin taahhüt süresi bitiyor, Superonline'ın fiyatlarını gördüm kat kat iyi TT'ye göre, kalitesi de eminim öyledir ancak şöyle bir sorun var. Altyapı görünmesine rağmen kablo çekemiyoruz abi dediler. Mart ayında taşınmayı düşünüyoruz, gittiğimiz yer belli olana kadar 2 aylık sürede sözleşme olmadan ne önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
TürkNet.

Mevcut aboneliği kapattırmadan başka bir şirkete geçiş(churn) yaptır. Aksi takdirde bir de kurulum ücreti ödersin. Ona da en az 800 lira isterler. Hangi şirket olursa olsun para alınır. Churn olursa zerre ödemezsin.

Geçiş için en iyisi bence Turknet olur. Hem fiyatı -şimdilik- makul hem de kaliteli bir iletişim var. Bilhassa ping konusunda süper. Belki zamanı gelince Superonline'dan bile vazgeçirebilir. Yeni adrese taşıma yaptırırsın. Zaten Superonline(nam-ı diğer Sansüronline) taahhütün bittiğinde yeni taahhüt için yüksek fiyat isteyecektir. Modem/router da değiştirmeni engelliyorlar, sadece kendi verdiklerini kullanabilirsin.

Türk Telekom aboneliğimi kapatmadan TurkNet bana hizmet mi verecek nasıl olacak tam anlamadım hocam kusura bakmayın tekrar anlatabilir misiniz ne oluyor tam olarak.

Türk Telekom aboneliğimi kapatmadan TurkNet bana hizmet mi verecek nasıl olacak tam anlamadım hocam kusura bakmayın tekrar anlatabilir misiniz ne oluyor tam olarak.
Türk Telekom'un taahhütü bittiği gün onlarla muhatap olmadan direkt Türknet'e(veya hangi şirket aklına yatarsa) başvuracaksın. Başvuruda mevcut internet aboneliğinin olduğunu ve geçiş yapacağını söyleyeceksin. Onlar gerekli belgeleri aldığında(*) sana internet erişimini açacaklar ve senin adına eski şirket olan Türk Telekom'dan aboneliği iptal ettirecekler. Bu şekilde yaptığında kurulum süreci olmadığından çok daha hızlı bir şekilde yeni şirketten erişim alırsın ve yine kurulum olmadığı için ciddi bir masraftan kurtulursun. Fiberdeki sürecin ilerleyişini bilmiyorum. Eski şirkete fiber routerını iade ettirip yenisini mi getirirler yoksa aynı cihazdan mı devam ederler bilmiyorum. Onu Türknet sana başvuru sürecinde anlatır.

*: Başvuruda online işlemler sayfasından kimlik fotoğrafı veya fotokopi görüntüsü alırlar. Sonra e-devlet üzerinden sözleşmeye onay alırlar. Bundan sonra hizmet aktif hale getirilir.

Yukarıdaki gibi değilde önce Türk Telekom'a kapatmak için başvurursan önce onlar kapatıp mevcut cihazı isterler. Sen Türknet'e kurulum ücreti ödeyerek abone olursun. Biraz daha uzun sürebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı