2 bilgisayar arası internetsiz bağlantı önerisi

kursatsrm

Kilopat
Herkese selamlar, 2 adet Ethernet kablosu internet bağlantısı olan bilgisayarlarım var. Normalde bu bilgisayarlar arasında ağ üzerinden dosya paylaşımı yapıyorum buraya kadar bir sorun yok. Ancak bu 2 bilgisayar arasında kablolu bir bağlantı olmasını istiyorum. Transfer yaptığım dosyalar bazen 50 GB ve üzerine çıkabiliyor. Bu tür işlemleri sürekli yapmam gerekiyor ve bazen internetten dolayı dosya aktarımı sekteye uğrayabiliyor. Ethernet yuvaları dolu olduğundan dolayı bu yöntemi kullanamıyorum. USB Ethernet dönüştürücüler ile işlem yapabilir miyim? Bu dönüştürücüler kullanışlı ise hangisini kullanmalıyım?

Dosya Ekleri

• asd.jpg
    asd.jpg
    18,4 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleyen: Moderatör:
USB de de hızınız çok sınırlı kalacaktır. Tavsiyem çok portlu Switch'ler ile port sayınızı artırmanız olacaktır.
Ürün örneklerine yandaki linkten bakmak isteyebilirsin. -LİNK-

Son düzenleme:
Çift taraflı USB kablo ile aktarım yapabilirsin. USB to Ethernet bence gereksiz olur çünkü sonuçta veri transferi yaparken yine USB üzerinden geçiş sağlamak zorunda kalacaksın.
Şöyle bir şey yapabilirsin eğer USB to Ethernet kullanacaksan internet için kullandığın Ethernet kablolarını aparat ile USB yerine takarsın. Orijinal Ethernet portlarını da dosya Transferi için kullanabilirsin.

Ayrıca yapabiliyorsan USB portlarını USB 3.2 olarak güncellemeni ve transferi bununla yapmanı tavsiye ederim. 2,5 GB/s aktarım hızı var sanırım.

Son düzenleme:
USB de de hızınız çok sınırlı kalacaktır. Tavsiyem çok portlu Switch'ler ile port sayınızı artırmanız olacaktır.
Ürün örneklerine yandaki linkten bakmak isteyebilirsin. -LİNK-
Yanıtınız için teşekkür ederim, bu konulara pek hakim olmadığımdan soruyorum. İki bilgisayara iki adet switch mi gerekiyor? Yoksa sadece bir adet yeterli mi?

Yanıtınız için teşekkür ederim, bu konulara pek hakim olmadığımdan soruyorum. İki bilgisayara iki adet Switch mi gerekiyor? Yoksa sadece bir adet yeterli mi?

Öncelikle iki bilgisayarda da boş port yoksa, o portları işgal eden cihazlardan gelen Ethernet kablolarını Switch'e, bilgisayarları da Switch'e bağlarsanız olacaktır. Tek Switch yeterlidir. Modem gibidir ancak telefon hattı yoktur sadece Ethernet bağlantıları arası bir ağ bağlantısı oluşturur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı