2. dil ne öğrenilmeli?

Bayağı bir boş zamanım var. Bu yüzden ingilizcenin üstüne dil eklemek istiyorum. Almanca ile İspanyolca arasında kaldım. Ne önerirsiniz?

Öncelikle 2.dil değil, 3.dil oluyor. İspanyolca öneririm, globalde oldukça geçerli ve konuşan popülasyonu da oldukça yüksek. Avrupa'da da Amerika'da da yaygın kullanılıyor.

Bayağı bir boş zamanım var. Bu yüzden ingilizcenin üstüne dil eklemek istiyorum. Almanca ile İspanyolca arasında kaldım. Ne önerirsiniz?

Bu iki dil arasından Almanca derim. Ama bana göre daha iyi seçenekler var. Mesela ben Japonca öğreniyorum, 2 yıldan uzun süredir Türkçeye çok yakın bir dil ama daha çok işine yaramasını istiyorsan Çince veya hintçe öğrenmenizde fayda vardır dünyada en çok doğal konuşanı olan diller sonuçta. Belli bir işim yok ve hedefim yok diyorsan Almanca, Çince, Japonca en iyi seçeneklerin. Yazılım gibi şeylerle ilgilenen birisi Rusça veya hintçe öğrenmesi mantıklı olur. Yani ilgi alanı ile çok bağlantılı bir konu bu.

İngilizce ve İspanyolca bilen biri olarak Almanca'yi tavsiye ederim ispanyolcayi boş ver kardesim.

Ama hobi ya da zevk icin öğreneceğim diyorsan bir şey diyemem ama para kazanmak ve meslek icin ogreneceksen İspanyolca'dan kosarak uzaklas.

İspanyolca cok kolay ya da ise yariyor bak cok insan konusuyor diyenlerin İspanyolca 1 harf bilmiyorlardir emin ol ve inanma onlara.
Ispanyolca konusulan 20 ulke varsa 18 i zaten hakiki fakir ve Turkiye'ye ucak bileti alamiyorlar ki gelsinlerde pratik yapasin.

Burada uzun uzun daha fazla yazmak istemiyorum. Konusursam olay cikar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı