2. dönem Almanca ve fizikten kalınırsa ne olur?

Yıl sonuna göre genel ortalaman 50 ve üzerinde olduğu sürece sorun oluşturmaz. Almanca ve Fizik dersinden başarısız olsan bile yıl sonuna göre genel karne ortalaman 50 ve üzerinde olduğundan dolayı doğrudan geçmiş sayılacaksın.

Genelde 50 yi geçmen lazım diye biliyorum.

Ama Almanca hocası sorumluya kalırsınız dedi.

Doğru demiş. Fizikten kalırsan sorumluluk almazsın ama Edebiyat ve Almanca'dan kalırsan sorumlu geçersin. Eğer genel ortalamanız 50 ve üstüyse.

@ayazmrl Almanca dersiniz Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj ders ise sorumluluk sınavına kalırsınız fakat bildiğim kadarıyla da Almanca dersi Türk Dili ve Edebiyatı gibi zorunlu ders değil. Sistem değişmişse bilemiyorum.

Doğru demiş. Fizikten kalırsan sorumluluk almazsın ama Edebiyat ve Almanca'dan kalırsan sorumlu geçersin. Eğer genel ortalamanız 50 ve üstüyse.
nasıl yani anlamadım

@ayazmrl Almanca dersiniz Türk Dili ve Edebiyatı gibi baraj ders ise sorumluluk sınavına kalırsınız fakat bildiğim kadarıyla da Almanca dersi Türk Dili ve Edebiyatı gibi zorunlu ders değil. Sistem değişmişse bilemiyorum.
bize öyle bişey demediler

Nasıl yani anlamadım.

Anadolu liselerinde sadece Almanca ve edebiyattan sorumlu geçme var. (bazı istisnalar dışında) siz de fizik ve Almanca'dan kaldım diyorsunuz ya, fizikten kalsanız da genel ortalamanız 50 üstüyse fizikten sorumlu geçmezsiniz, normal geçersiniz ama Almanca'dan kalırsanız seneye sadece Almanca'dan sorumlu geçersiniz eğer genel ortalamanız 50 üstüyse. Umarım anlatabilmişimdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı