2. dönemde ne yapılmalı?

tumu

Hectopat
Şu anda 10.sınıfa gidiyorum, gece yatarken artık bir şeylerin ciddileşmeye başladığını fark ettim. Adım adım sınav öğrencisi olmaya doğru ilerliyoruz, bu senenin ilk yarısı bitti sayılır. 9. sınıf ve bu senenin ilk yarısında hiçbir zaman düzenli bir çalışma rutinim olmadı. Yazılılardan 1 hafta önce tutuşup başladım hep, yani yazılıları halledeyim de gerisini salla kafasında ilerledim. Geçen sene de 92.6 sene sonu ortalaması yapmayı becerdim. Ama bu tamamen bir kandırmaca. Benim 9'a dair hatırladığım, bu senenin başındaki konulara dair hatırladığım hiçbir şey yok. Üstelik hedefim öyle çok ufak da değil, en az 5000 falan yapmak istiyorum (sayısalım). Genel olarak bu zamana kadar olan serüvenim bu şekilde. Şimdi size sormak istediklerim sırasıyla şunlar:
1) 15 tatilimi nasıl değerlendirmeli?
İzlediğim bir videoda paragraf çöz, fonksiyon fasikülü bitir, ilk 12 matematik konusuna başla, geometriye üçgenlere giriş falan demiş. Hangisini yapmam gerekli? Veya ekstra olarak tavsiyelerinizi de yazabilirsiniz.
2) 2.dönem ne yapmalıyım?
İnşallah bir düzen kurabilirsem günde 1 saat de olsa 2. dönem çalışmak istiyorum. 2. dönem kesin bir paragraf rutinine başlarım diye düşünüyorum. İlk 12 konu + üçgenlere bu aralıkta başlasam nasıl olur? 15 tatilde sadece fonksiyon çalışsam?
3) Yazın ne yapmalıyım?
Ve son olarak yaz aylarında ne yapmam gerekli sizce?

Şu sıralar yazılı çalışma aşamasındayım. Bundan sonraki sürecimi şimdiden planlamak istedim, deneyimli arkadaşlar konuma yardımcı olurlarsa sevinirim. Herkese iyi geceler.

@333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda 10.sınıfa gidiyorum, gece yatarken artık bir şeylerin ciddileşmeye başladığını fark ettim. Adım adım sınav öğrencisi olmaya doğru ilerliyoruz, bu senenin ilk yarısı bitti sayılır. 9. sınıf ve bu senenin ilk yarısında hiçbir zaman düzenli bir çalışma rutinim olmadı. Yazılılardan 1 hafta önce tutuşup başladım hep, yani yazılıları halledeyim de gerisini salla kafasında ilerledim. Geçen sene de 92.6 sene sonu ortalaması yapmayı becerdim. Ama bu tamamen bir kandırmaca. Benim 9'a dair hatırladığım, bu senenin başındaki konulara dair hatırladığım hiçbir şey yok. Üstelik hedefim öyle çok ufak da değil, en az 5000 falan yapmak istiyorum (sayısalım). Genel olarak bu zamana kadar olan serüvenim bu şekilde. Şimdi size sormak istediklerim sırasıyla şunlar:
1) 15 tatilimi nasıl değerlendirmeli?
İzlediğim bir videoda paragraf çöz, fonksiyon fasikülü bitir, ilk 12 matematik konusuna başla, geometriye üçgenlere giriş falan demiş. Hangisini yapmam gerekli? Veya ekstra olarak tavsiyelerinizi de yazabilirsiniz.
2) 2.dönem ne yapmalıyım?
İnşallah bir düzen kurabilirsem günde 1 saat de olsa 2. dönem çalışmak istiyorum. 2. dönem kesin bir paragraf rutinine başlarım diye düşünüyorum. İlk 12 konu + üçgenlere bu aralıkta başlasam nasıl olur? 15 tatilde sadece fonksiyon çalışsam?
3) Yazın ne yapmalıyım?
Ve son olarak yaz aylarında ne yapmam gerekli sizce?

Şu sıralar yazılı çalışma aşamasındayım. Bundan sonraki sürecimi şimdiden planlamak istedim, deneyimli arkadaşlar konuma yardımcı olurlarsa sevinirim. Herkese iyi geceler.

@333365

Ben de sınav öğrencisiyim ve elimden geldiğince sana yapman gerekenleri anlatayım. Öncelike 15 tatilde bol bol matematik ve Türkçe çalış. Matematik temelin yoksa temel atmaya başla. 15 tatilde tabii matematik veya başka bir dersi çözmek zor olur ama iyi değerlendir, bol soru çöz, paragraf çöz, kitap oku. 2. dönem olduğunda dersi derste dinlemeye başla, günü gününe okulda öğrendiklerini tekrar et, yazılılara 1 hafta önce değil 1 ay önce başla. Asıl yaz geldiği zaman TYT çalışmaya başlayabilirsin.
Aşağı da başka bir konuya yazdığım kampları takip ederek yazın TYT işini halletmeye çalış.

Çalışarak her şeyi başarabilirsiniz. Oğuz Usta'dan TYT ve AYT sözel için gereken videoları izleyin. Ben AYT konusuna çok hakim değilim o yüzden TYT için temel kaynak önermem gerekirse;

- Türkçe için deniz hoca 20 günde TYT kampı ve kamp kitabı. Ardından Bilgi Sarmal TYT soru bankası, 3-4-5 TYT Türkçe soru bankası ve branş denemeleri ile Türkçe dil bilgisini halledersin.

- Paragraf için hız yayınları paragraf kitabı ile başla ve yine Bilgi Sarmal paragraf kitabı ile devam et her gün paragraf çöz zaten sözelcisin.

- Matematik için tavsiyem özel ders almak ama alamam diyorsan mert hoca 70 günde TYT matematik kampı ile başla. Eğer hiç ama hiç matematiğin yoksa Antrenmanlarla Matematik 1-2 direk alıyorsun günü gününe çözüyorsun ve temelini atmış oluyorsun. Ondan sonra mert hoca 70 günde kampına başlıyorsun kamp kitabı ile devam ediyorsun konu bittikten sonra kamp kitabından soru çözüyorsun ardından IQ yayınları hedef 15 net kitabını alıp çözüyorsun. TYT matematik konuları bitince Bilgi Sarmal ve 3-4-5 TYT matematik kitapları ile matematiği kapatıyorsun.

- TYT fen kısmı için herkes farklı bir öneri sunuyor ama sen 4 sene yattım dediğin için benim gibi aktif yayınlarının fizik - kimya - biyoloji kitaplarını alarak ciddi bir temel atabilirsin. Ondan sonra ortalama bir soru bankası bitirsen yeterli. Şahsen ben kimya ve biyoloji için kamp izleme ihtiyacı duymadım bu kitaplar sayesinde direk kitapltan ilerdedim. Ama fizik için bir kanal istiyorsan Özcan aykın iyidir sanırım.

- TYT coğrafya için önerim tabii ki coğrafyanın kodları. Öncelikle 7 günde dünya haritası kampını bitiriyorsun, kitabını alıyorsun mutlaka. Dünya haritası kampı sana temel atmış olacak ondan sonra hızlandırılmış 1 haftalık TYT coğrafya kampına başlıyorsun coğrafyanın kodları kanalından hatta 2 haftalık olanı da var sanırım. Günü gününe kamp kitaplarını bitiriyorsun ondan sonra yine orta seviye bir istediğin kaynak alıp 1 kitabı bitiriyorsun, böylece coğrafya da tamam.

-Tarih, felsefe, din kısmı için çok bir şey diyemicem benim alanın dışında kalıyor ama bunlarda da konuları izleyip bitirsen yeterli, üstüne de ince soru bankaları alıp kapatırsın direk. :D

Genel olarak bu şekilde hocam bazı şeyleri unutmuş olabilirim ama siz işin içine girince zaten ne almanız ve ne yapmanız gerektiğini anlarsınız. Daha hiçbir şey için geç değil merak etmeyin.

Ben de sınav öğrencisiyim ve elimden geldiğince sana yapman gerekenleri anlatayım. Öncelike 15 tatilde bol bol matematik ve Türkçe çalış. Matematik temelin yoksa temel atmaya başla. 15 tatilde tabii matematik veya başka bir dersi çözmek zor olur ama iyi değerlendir, bol soru çöz, paragraf çöz, kitap oku. 2. dönem olduğunda dersi derste dinlemeye başla, günü gününe okulda öğrendiklerini tekrar et, yazılılara 1 hafta önce değil 1 ay önce başla. Asıl yaz geldiği zaman TYT çalışmaya başlayabilirsin.
Aşağı da başka bir konuya yazdığım kampları takip ederek yazın TYT işini halletmeye çalış.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Bir sorum olacak ekstradan, yazın TYT Sosyal çalışınca unutmayacak mıyız tekrardan? Fenin bazı konularıda o şekilde mesela biyolojide proteinler falan vardı. Bir de 2. dönemde ilk dönem konularına dönüş yapmama gerek var mı yoksa sadece önüme mi bakayım?

Ek olarak belirteyim ki, şu an tabiri caizse sıfır çarpı sıfır elde var sıfır durumunda yani yazılı notlarınızın hepsi 1 olsa bile önünüzde 2.5 sene var. Bu süre ben de olsa derece yapardım, ve ben sizden daha vasat durumdaydım. Düzenli bir çalışma ile derece bile yaparsın sınavda bu sürede merak etme düzenli çalış yeterli.

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Bir sorum olacak ekstradan, yazın TYT Sosyal çalışınca unutmayacak mıyız tekrardan? Fenin bazı konuları da o şekilde mesela biyolojide proteinler falan vardı. Bir de 2. dönemde ilk dönem konularına dönüş yapmama gerek var mı yoksa sadece önüme mi bakayım?

Sen konuları bitir sorularını çöz, vakti zamanı gelince tekrar üstünden geçersin zaten.

Ek olarak belirteyim ki, şu an tabiri caizse sıfır çarpı sıfır elde var sıfır durumunda yani yazılı notlarınızın hepsi 1 olsa bile önünüzde 2.5 sene var. Bu süre ben de olsa derece yapardım, ve ben sizden daha vasat durumdaydım. Düzenli bir çalışma ile derece bile yaparsın sınavda bu sürede merak etme düzenli çalış yeterli.

Sen konuları bitir sorularını çöz, vakti zamanı gelince tekrar üstünden geçersin zaten.
Sağolun hocam, inşallah yapacağız derece işini.

@Rowaulf hocam oyun işini bırakayım mı?

Son düzenleme:
Sağ olun hocam, inşallah yapacağız derece işini.

@Rowaulf hocam oyun işini bırakayım mı?

Size bağlı hocam, şahsen ben oynuyorum çünkü bu sıkı süreçte insanın biraz motive olması, kafa dağıtması gerek. Size tavsiyem günlük gereken sürede çalışmanızı yaptıktan sonra kafanız ve vicdanınız rahat bir şekilde girin oyuna. Mesai sonrası dinlenmek gibi.

Size bağlı hocam, şahsen ben oynuyorum çünkü bu sıkı süreçte insanın biraz motive olması, kafa dağıtması gerek. Size tavsiyem günlük gereken sürede çalışmanızı yaptıktan sonra kafanız ve vicdanınız rahat bir şekilde girin oyuna. Mesai sonrası dinlenmek gibi.
Tamamdır hocam, ilk olarak şu yazılı işini halledebilirsem mükemmel olur. Ocak 6-7 gibi unutmazsam bi durum güncellemesi patlatırım buraya.

Hocam 10. sınıfın ikinci dönemi paragraf çözmeye başlayın. 11. sınıf YKS sınavının en ağır yılı ve bu dönemde YKS çalışırken obp'ye pek fazla odaklanamıyorsunuz. Aynı zamanda tyt'ye de odaklanamıyorsunuz. Bu yüzden paragrafı en azından günlük 10 soru çözseniz ikinci dönemi 3 ay saysak 90 günden 900 soru yapar. 900 soru çözeceksin de gelişmeyeceksin.. Kesinkikle böyle bir fırsatı geri tepmeyin. Aynı zamanda yavaştan TYT matematik de başlayın. Zaten tyt mat en temel matematik. İlk 12 konu dedikleri şeyde ebob ekok, bölme ve bölünebilme, denklem, üslü sayılar gibi basit konular var. Yani hepsi ortaokul konusu. Bu yüzden 10. sınıfta "çözemem" diye bir düşünceye girmeyin. 11'de ayt başlarsınız. 10. sınıfın 2. dönemi ve yazın olabildiğince TYT'yi bitirmeye çalışın.

Hocam 10. sınıfın ikinci dönemi paragraf çözmeye başlayın. 11. sınıf YKS sınavının en ağır yılı ve bu dönemde YKS çalışırken obp'ye pek fazla odaklanamıyorsunuz. Aynı zamanda tyt'ye de odaklanamıyorsunuz. Bu yüzden paragrafı en azından günlük 10 soru çözseniz ikinci dönemi 3 ay saysak 90 günden 900 soru yapar. 900 soru çözeceksin de gelişmeyeceksin.. Kesinkikle böyle bir fırsatı geri tepmeyin. Aynı zamanda yavaştan TYT matematik de başlayın. Zaten tyt mat en temel matematik. İlk 12 konu dedikleri şeyde ebob ekok, bölme ve bölünebilme, denklem, üslü sayılar gibi basit konular var. Yani hepsi ortaokul konusu. Bu yüzden 10. sınıfta "çözemem" diye bir düşünceye girmeyin. 11'de ayt başlarsınız. 10. sınıfın 2. dönemi ve yazın olabildiğince TYT'yi bitirmeye çalışın.
Teşekkür ederim hocam cevabınız için. 2. Dönem ilk 12 + ucgenler çalışıp yazın da problemlere giriş yapmayı düşünüyorum

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. 2. Dönem ilk 12 + ucgenler çalışıp yazın da problemlere giriş yapmayı düşünüyorum
Eğer düzenli ilerleyebilirseniz sizin için gerçekten çok verimli geçer. Daha sınava 2 yıl kala TYT'yi bitirip üçgenlere başlayıp paragraf ve problemlerde ilerlemiş olmanız size çok şey kazandırır emin olun. Şuanki 11. sınıfların çoğu üçgen sorusu, çember sorusu çözemiyor daha. Bu yüzden asla aceleye getirmeden, gerekirse bir konuyu 2 hafta üst üste çalışıp ilerleyin. Hatta kendinize yılbaşı yaklaşmışken Barış Özcan Zinciri Kırma videosundaki pdf'i çıkarttırıp şimdiden başlayabilirsiniz. Güzel denk geliş olur hatta sizin için yılbaşıyla böyle bir düşünce ve barış özcanın bu projesi. Kaçırmayın derim. İkinci dönemi beklemenizin özel bir sebebi yoksa şimdiden başlamanızı öneririm hatta. Ders çalıtğınız her gün sınav günü size artı olarak yazılır unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı