2 ekran kartı kullanımı nasıl ayarlanır?

Conficker

Femtopat
Katılım
15 Mayıs 2022
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32
Ekran kartı
RTX 3080 Suprim X
Anakart
B450 Pro
İşlemci
5600X
Merhaba,
Mevcutta RTX 3080 ve R9 290 2 ekran kartım var. Bu 2 ekran kartından R9 290'ı Hackintosh'u kullanmak için aldım. Şu an sıkıntısız bir biçimde Hackintosh'u kullanıyorum.
Ama benim kullanma isteğim şu şekilde, 2 ekran kartını da takıp, Windows kullanırken BIOS'tan RTX3080'i kullanacak şekilde seçim yapmak, Hackintosh'u acarken R9 290'ı. Yani amacım bu 2 ekran kartlarından birini istediğim gibi disable etmek gibi bir durumum var.

Anakartım: ASUS B450 Pro.

Böyle bir şeyi yapmak mümkün mü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, o zaman ben konuyu uyandırıp bir sonraki kısma geçmek istiyorum sorularımla.

Bende şu anda kullandığım System'de NVIDIA RTX 2060 Super 8 GB var hem de elimde eski PC'den kalan ve boşta duran AMD RX570 8 GB versiyonu var.

Cihazımda 2 SSD üzerinde birinde Windows 10 diğerine de Hackintosh kurdum. Ama malum Hackintosh RTX kartı desteklemiyor 3800X işlemciyi, 32 GB RAM'i hepsini sorunsuz görürken 22MB ekran kartı görüyor. Haritalardaki haritayı bile yükleyemiyor. :D

Şimdi ben elimdeki RX570 8 GB kartı takmak ve desteği olduğu için Hackintosh'ta bunu kullanmak istiyorum. Bu kısımda sorun olmayacaktır.

Ancak durum Windows tarafına geçince nasıl olacak ve tek monitor kurulumda tabii ki RTX DP üzerinden RX570'de HDMI'dan olacak şekilde bağlayacağım.

Daha önce deneyen var mı ya da ne tarz sorunlar yaşayabilirim?

Aynı anda hem AMD hem de NVIDIA kart olabilir sistemde. Pek sorun da olacağını sanmam, birincil kart NVIDIA olduğu sürece.

Recep abi böyle demiş ama açıkçası bir çözüm bulamadım ben. Hackintosh R9 destekliyorsa driver ona kurarsınız ve bu şekilde kullanırsınız diye düşünüyorum. Recep abi görürse belki yardımcı olmak isteyebilir. Benim bu konuda çok tecrübem yok; araştırmalarım da kafamı karıştırdı desem yeridir. :D
 
Aslında tam olarak benim sorumu sormuş arkadaş :) Aslında bana biosdan 2 slottan birini disable etmeyle ilgili bilgi verilse dahi yeter. 2 slottada kart takılı olcak ama isteğime göre sadece 1 slottaki kart calısır vaziyette olacak..
 
BIOS üzerinde switchable Graphics diye bir seçenek varmış. Eğer BIOS bunu görüyorsa buradan değiştirebilirsiniz belki.
BIOS üzerinde Advanced seçeneği içerisinde chipset alt başlığında soutbridge e giriniz. Burada birincil grafik kartı seçimini soruyor sanırım. Orada PCI-e slot değişikliği yaparak sorunu çözeceğinizi umuyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı