2 ekran kartlı sistemde iyi kartı birincil kart seçme

Yer
Çorum
Daha fazla  
Sistemim;
İşlemci: Intel Core i5 8250U (8.nesil)
Ekran kartı 1: Intel (r) UHD Graphics 620.
Ekran kartı 2: AMD Radeon 530.
RAM: Crucial Technology 12 GB DDR4.
SSD: SATA (256 GB)
Anakart: Lenovo lnvnb161216.
Chipset: Kaby Lake.
Laptop modelim: Lenovo V-130 15ıkb (içine eklenti yapılmış. Radeon 530 ve 4 GB RAM eklenmiş versiyon.).

Hocalarım Intel olan ve kötü olan ekran kartı hep çalışıyor. Özellikle ayarlara girip grafik ayarları yaptığım uygulamalar dışında Radeon 530 çalışmıyor, ama ben Radeon 530 ekran kartını ana ekran kartı yapmak istiyorum. Yapamaz mıyım?

Sistemim;
Laptop modelim: Lenovo V-130 15ıkb (içine eklenti yapılmış. Radeon 530 ve 4 GB RAM eklenmiş versiyon.).

Hocalarım Intel olan ve kötü olan ekran kartı hep çalışıyor. Özellikle ayarlara girip grafik ayarları yaptığım uygulamalar dışında Radeon 530 çalışmıyor, ama ben Radeon 530 ekran kartını ana ekran kartı yapmak istiyorum. Yapamaz mıyım?
Benim bildiğim yapılamıyor ve yapmanıza gerek yok, boşa pil israfı.

Sistemim;

Hocalarım Intel olan ve kötü olan ekran kartı hep çalışıyor. Özellikle ayarlara girip grafik ayarları yaptığım uygulamalar dışında Radeon 530 çalışmıyor, ama ben Radeon 530 ekran kartını ana ekran kartı yapmak istiyorum. Yapamaz mıybildiğim kadarıy.

Bildiğim kadarıyla BIOS'tan yapabiliyorsunuz. BIOS'tan dahili GPU'yu devre dışı bırakın.

Gerek yok mu?
Kart aralarındaki fark çok fazla ve oyun konusunda bazı oyunları yüksek performans yapamıyorum.
Ayrıca pilde kullanmıyorum cihazı kulanımının %99'u güçte.
Hocam zor görevlerde ekran kartı zaten devreye girmiyor mu? Bu arada çıkış onboard ekran kartından geliyor. Yani devre dışı bırakıp kullanmanın bir yolu olduğunu sanmıyorum.

Tehlikeli mi?
Nasıl yapacağımı söyler misiniz?
(Devre dışı bırakma işlemini.)

BIOS'a girmeden önce bu videoya bakabilirmisniz
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam zor görevlerde ekran kartı zaten devreye girmiyor mu? Bu arada çıkış onboard ekran kartından geliyor. Yani devre dışı bırakıp kullanmanın bir yolu olduğunu sanmıyorum.

Hayır hocam girmiyor. Sıkıntı orada zaten. Yaklaşık 2 senedir neredeyse hiç çalışmadı. Servise sorduğumda önem vermediler. Kart çalışıyor ama sistem onu devreye sokmak yerine zor görevlerde bilgisayar çöküyor.

Hayır hocam girmiyor. Sıkıntı orada zaten. Yaklaşık 2 senedir neredeyse hiç çalışmadı. Servise sorduğumda önem vermediler. Kart çalışıyor ama sistem onu devreye sokmak yerine zor görevlerde bilgisayar çöküyor.
Şu şekilde uygulamaların gpu kullanımını ayarlayabiliyorsunuz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı