2. EL 1080Ti vs Sıfır RX 5700XT

Yalnızca GTA 5'te 30 FPS fark var bunun dışında 3A oyunlarda 7 8 FPS farklar var. Önümüzdeki zamanlarda çıkacak oyunlarda ise bu fark daha da azalır. Hatta aynı FPS değerlerini görmeye başlarız. Bence 1080Ti riski hatalı olur. FPS takıntınız yoksa RX 5700XT.

Yalnızca GTA 5'te 30 FPS fark var bunun dışında 3A oyunlarda 7 8 FPS farklar var. Önümüzdeki zamanlarda çıkacak oyunlarda ise bu fark daha da azalır. Hatta aynı FPS değerlerini görmeye başlarız. Bence 1080Ti riski hatalı olur. FPS takıntınız yoksa RX 5700XT.
Driver updateleri ile bayağı performans kateder umarım 5700XT.

Ben olsam ikinci el 1080Ti seçerdim fakat detaylıca inceledikten, teste soktuktan sonra. İşlemci konusunda her şekilde AMD fakat ekran kartı konusunda (bugünler için konuşuyorum ilerde farklı olacağına eminim) Nvidia daha iyi olacaktır. Yazılım desteği olarak cidden öndeler rakibi AMD'ye göre. Bu arada yurt dışından almayı düşünmüş müydünüz? Şu sıralar forumda çok görüyorum yurt dışından ekran kartı alma fikirlerini.

2018 mayis ile 2019 mayis arasi bitcoin mining yapmak zarar hale dönüşmüştü. Tabiki kesin diyemeyiz ama bu tarihler arasi alinmis bir kart mining amacli alınmamıştır diye dusunuyorum. Ayrica alacagin kartin faturasinda baska neler alinmis, 1000-1200W psu ya da birden fazla ekran karti alinmis mi öncelikle bunlara bak. Bu konularda bir sikinti yoksa arkadaslarin da dedigi gibi karti görüp kullanıp gerekli kontrolleri yapip alabilirsin. Ya da özel soğutmalı RX5700XT de beklenilebilir.

yani 1080P için 1080ti da fazla rx5700 de fazla bu kartlarla 2K 144Hz ya da 4K oynuyor insanlar illa ikisinden birisini alıp 1080 oynayacaksan sıfır olan ürünü tercih etmen daha mantıklı olur.
Bugünden değil yarından konuşuyorum.

2018 mayis ile 2019 mayis arasi bitcoin mining yapmak zarar hale dönüşmüştü. Tabiki kesin diyemeyiz ama bu tarihler arasi alinmis bir kart mining amacli alınmamıştır diye dusunuyorum. Ayrica alacagin kartin faturasinda baska neler alinmis, 1000-1200W psu ya da birden fazla ekran karti alinmis mi öncelikle bunlara bak. Bu konularda bir sikinti yoksa arkadaslarin da dedigi gibi karti görüp kullanıp gerekli kontrolleri yapip alabilirsin. Ya da özel soğutmalı RX5700XT de beklenilebilir.

İlanların çoğunu listeledim. Çoğuda sistemden çıkarılma upgrade için satılıyor gibi gözüken kartlar. Mining olduğundan azıcıkda şüphem olsa direk silerdim.

Ben olsam ikinci el 1080Ti seçerdim fakat detaylıca inceledikten, teste soktuktan sonra. İşlemci konusunda her şekilde AMD fakat ekran kartı konusunda (bugünler için konuşuyorum ilerde farklı olacağına eminim) Nvidia daha iyi olacaktır. Yazılım desteği olarak cidden öndeler rakibi AMD'ye göre. Bu arada yurt dışından almayı düşünmüş müydünüz? Şu sıralar forumda çok görüyorum yurt dışından ekran kartı alma fikirlerini.
Amazon.de'de fiyatlar uygundu bir ara. Fakat ikinci ellerdi. Üstelik gönderimi Türkiye'ye yok.
Türkiyeden ikinci el almaya gelince de mining problemi var. A dan Z ye testini de yapsam yüzde yüz anlama olasılığım yok. Kartı alsam 2 hafta sonra görüntü kesilse mining dolayısıylaysa bunun hesabını kimse vermez.

Kullanmadan 2. el çay kaşığı bile alınmaz. Mining yapılıp yapılmadığını anlayamazsın. Herkes yalan söylüyor. Mining yapıp da sana "yaptım" demez hiç kimse. Karaktersizler. Bu millet böyle.

Doğru söylüyorsun. Fakat ne bileyim mining yapılmış olduğunu düşünmüyorum kartlarda. Çoğu sistemden çıkarılıp satılma gibi duruyor. Tabiki de hiç bir zaman bir şeyi tam olarak bilemem. İnsanda her türlü bir şüphe oluyor ikinci el alınca. Testleri vs yapacağım tabiki de.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı