2. el AMD FX 9370 sistem alınmalı mı?

HalilAtaoğlu

Megapat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir arkadaşım sistem parçalarını satıyor, alıp almama konusunda kararsız kaldım. AMD FX 9370 işlemci, ASUS M5A99FX Pro anakart, 32 GB RAM, Cooler Master V8 GTS çift fanlı soğutucu 2750 TL. Geçen günlerde 775 soket anakart, Q9400 işlemcili, 1050 Ti ekran kartılı, 4 GB RAM'li bir PC denk geldi. Eve aldım kurcaladım overclock yaptım keyifli geldi kurcalaması daha önce çok uğraşırdım bir an çocukluk zamanlarıma döndürdü. PS5'im var arada oyun oynarım PC'ye ihtiyaç fazla duymam. Şimdi 1050 Ti ekran kartıyla ufak tefek PC de oynamak mantıklı olur eski oyunları oynar eskiyi anarım gibisinden düşündüm biraz upgrade iyi olur dedim arkadaşın bu üstte bahsettiğim sistemi denk geldi. Vakti olan dostlar bu konuyu biraz tartışalım istedim herkes fikrini açıkça belirtsin :)

Son düzenleyen: Moderatör:
FX serisi işlemciler bence tamamen para israfıdır yıllarca kullanmak mecburiyetinde kaldım ve hiç memnun olmadım. Bu parçalar için fiyatı pahalı hem de diğer parçalar için harcayacağın parayı eklediğinde gereksiz harcama olacak. Onun yerine AM4 sistem toplar onda da geçmiş oyunları oynar eğlenirsin. Ama PS5 var demişsin ve vereceğin para umurunda değilse bilemem hocam size kalmış. Hobi amaçlı düşünülebilir ama mantıklı mı derseniz değil.

Bence madem kurcalamayı seviyorsunuz daha büyük pazar payı olan AM4 bir anakart alıp onun üzerinden gidin. Bu anakart ve işlemciyle bir şey olmaz. Mesela bir B350'ye takabileceğiniz işlemci sayısı derya deniz. (BIOS update ile)

FX serisinin tek çekirdek performansı kötü evet güç tüketimi yüksek ama fiyat çok düşündürücü. İyi bir soğutucu ve 32GB RAM mevcut. Bu paraya AM4 sistemde belkide sadece anakartını alabilirim gibi çok da araştırmadım tabi.

Dediğiniz sistem gayet güzel 2750TL'ye eski nesil olmasını umursamıyorsanız. Problemi FX serisi olması dolayısıyla çok ısınacak ve çok güç çekecek lakin dediğiniz soğutucu yeterli gelir diye düşünüyorum. Anakartında USB 3.0 portuda var soketide var. Tabii PSU masrafıda olacak onu hesaba katmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı