2. el araçta yedek anahtar için ne yapılmalı?

YnsCann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce İstanbul'dan bir araç satın aldık aracı almadan önce de yedek anahtarı sormak aklıma gelmemişti.

Aracı alırken satıcı yedek anahtarın olduğunu fakat memleketinde olduğunu söyledi, araçta babasına ait olduğu ve velayet ile aldığımız için güvendim.

Aradan 2 ay geçti kendisi ile dün konuştum eve bakıp sana döneceğim dedi. Bugün ben aradım ve anahtarı bulamadığını IBAN atarsan para atayım diye teklif etti.

Fakat burada neye göre para atacak vs hiçbir şey bilmediğim için ne yapmalıyım onu size danışmak istiyorum.

Yedek Anahtarı servisten sildirmeniz lazım. Ve yeni yedek anahtar yaptıracaksınız.

Sildirme ve yeni anahtar maliyetini isteyin.

Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce İstanbul'dan bir araç satın aldık aracı almadan önce de yedek anahtarı sormak aklıma gelmemişti.

Aracı alırken satıcı yedek anahtarın olduğunu fakat memleketinde olduğunu söyledi, araçta babasına ait olduğu ve velayet ile aldığımız için güvendim.

Aradan 2 ay geçti kendisi ile dün konuştum eve bakıp sana döneceğim dedi. Bugün ben aradım ve anahtarı bulamadığını IBAN atarsan para atayım diye teklif etti.

Fakat burada neye göre para atacak vs hiçbir şey bilmediğim için ne yapmalıyım onu size danışmak istiyorum.

İyi Sosyaller.
Aynı sorunu ben yaşadım ama satıcıydım.
Aracın yedek anahtarını kaybettiğim için alıcı ile konuşup asıl anahtarı çoğalttık. Masrafları ben karşıladım. Ortalama 10 ay önce 750TL'ye yaptırmıştık.
Size tavsiyem bunu kabul edin ve asıl anahtarı çoğaltın. Alıcı ile karşılıklı evrak imzalayın. Örneğin: "............... T.C. Kimlik numaralı ................. kişiden ............ bu tarihte noter onaylı araç satın aldım. Aracın asıl anahtarını satıcı...'dan teslim aldım fakat yedek anahtarı olmadığı için anlaşmalı olarak asıl anahtarı, masrafları satıcı tarafından karşılanarak kopyaladı ve tarafımca teslim alındı... Tarihten itibaren aracın başına gelecek (çalınma, gasp vb.) Durumlarda ilk olarak satıcı ....... Adlı kişi sorumlu tutulacaktır." gibi bir metin hazırlayarak noter huzurunda imzalayın. Öbür türlü aracın çalınması durumunda kasko bunu karşılamayacaktır.

Yedek Anahtarı servisten aildirmeniz lazım. Ve yeni yedek anahtar yaptıracaksınız.

Evet bu da bir çözüm.
Bunun ortalama maliyeti 5.000TL ile 20.000TL arasında değişmektedir.

İyi sosyaller.
Aynı sorunu ben yaşadım ama satıcıydım.
Aracın yedek anahtarını kaybettiğim için alıcı ile konuşup asıl anahtarı çoğalttık. Masrafları ben karşıladım. Ortalama 10 ay önce 750TL'ye yaptırmıştık.
Size tavsiyem bunu kabul edin ve asıl anahtarı çoğaltın. Alıcı ile karşılıklı evrak imzalayın. Örneğin: "... T.C. Kimlik numaralı... Kişiden... Bu tarihte noter onaylı araç satın aldım. Aracın asıl anahtarını satıcı...'dan teslim aldım fakat yedek anahtarı olmadığı için anlaşmalı olarak asıl anahtarı, masrafları satıcı tarafından karşılanarak kopyaladı ve tarafımca teslim alındı... Tarihten itibaren aracın başına gelecek (çalınma, gasp vb.) Durumlarda ilk olarak satıcı... Adlı kişi sorumlu tutulacaktır." gibi bir metin hazırlayarak noter huzurunda imzalayın. Öbür türlü aracın çalınması durumunda kasko bunu karşılamayacaktır.

Evet bu da bir çözüm.
Bunun ortalama maliyeti 5.000TL ile 20.000TL arasında değişmektedir.

Evet söylediğiniz şey çok mantıklı imiş fakat farklı ilde olduğumuz için nasıl işler bu durum bende bilmiyorum.

Yedek anahtarı servisten sildirmeniz lazım. Ve yeni yedek anahtar yaptıracaksınız.

Doğrudur fakat bu çok yüksek meblağ tutacağı için satıcıya bunu nasıl kabul ettirebilir onu bilmiyorum.

@V. Scaletta hocam bir de ayrıca diyelim ki böyle bir evran yaptıktan araca bir problem oldu bu sefer mahkeme vs işlemleri ile uzun süreç çıkmazmı ve hakkımızı alabilir miyiz emin olamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı