2. El Bilgisayar Satış Sözleşmesi

Lord Cruiser

Hectopat
Makaleler
5
Daha fazla  
Arkadaşlar benim kuzenim bir bilgisayar sattı ve yaşı 16. Kimlik fotokopisi almışlar ve sözleşme yaptırmışlar. Alan bilgisayarcı kaşe basıp imzada atmış. Sözleşmede şu fiyata alındı, tarih falan yazıyor. Özellikleri yazıyor. Kimlik fotokopisinin üstüne de satış yazdırmış büyük harfler ile. Kimliklerin üstüne gelecek şekilde yazdırmış. Şimdi 16 yaşında bir çocuğa nasıl sözleşme imzalatılır ve kimlik fotokopisi ile bir şey yapabilirler mi ? Şimdiden sağ olun.

Kimlik fotokopisi ile neler yapılır, neler neler. Sözleşme ne alaka? Bence polis merkezine başvurun.

Edit: Üzgünüm, şimdi biraz bakındım ve 18 yaşından küçük çocuklar için ve kendini güvenceye alması içinmiş.(Bilgisayarı alanın.)

Yasal temsilcisi olmadan yapılan yani anne babası olmadan yapılan bir sözleşmede 18 yaşını doldurmadığı için sözleşme küçüğü bağlamaz fakat yapan kişiyi bağlar, Fiil ehliyetlerine bakabilirsin.

Bilgisayarcı kendini güvenceye almak için yapmış galiba keşke bir büyüğü ile gidip satışı yapsaydı bilgili arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur.

Yasal temsilcisi olmadan yapılan yani anne babası olmadan yapılan bir sözleşmede 18 yaşını doldurmadığı için sözleşme küçüğü bağlamaz fakat yapan kişiyi bağlar, Fiil ehliyetlerine bakabilirsin.

Bilgisayarcı kendini güvenceye almak için yapmış galiba keşke bir büyüğü ile gidip satışı yapsaydı bilgili arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur.
Adam iki tarafıda güvenceye almak için yapıyorum demiş.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı