İşten çıkınca verilen banka promosyonu geri alınır mı?

Begüm00

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bankadan 30.000 TL banka promosyonu yatmış hesaba ama işten çıkarsak ödemek zorundaymışız. Ben bu sene sonu çıkmayi düşünüyordum, çıkarsam parayı geri verir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
3 yıllık promosyon alıp 1 yıl sonra işten kendin isteğiyle çıkarsan kalan 2 yılin promosyonunu ödemek zorunda kalabilirsin iş veren işten çıkardignda ya da vefat durumunda ödeme yapmazsın aslında sen insan kaynaklarıyla konuş.

3 yıllık promosyon alıp 1 yıl sonra işten kendin isteğiyle çıkarsan kalan 2 yılin promosyonunu ödemek zorunda kalabilirsin iş veren işten çıkardignda ya da vefat durumunda ödeme yapmazsın aslında sen insan kaynaklarıyla konuş.
Ben işte 2021 aralıkda girdim daha öncede hiç promosyon almamıştım bu sene çıkarsam yinede ödermiyim

İlk kez promosyon alman işe giriş tarihinle değil promosyon sözleşmenin süresiyle ilgilidir yani 2021'de başlamış olman seni kurtarmaz. Çünkü promosyon kişiye değil, kuruma yapılan toplu anlaşmadır genelde promosyonlar 3 yıllık yapılır örnek mayıs 2025 de promosyon aldıysan sözleşme mayıs 2028'e kadar geçerlidir bu tarihten önce ayrilisan kalan süreye göre orantılı şekilde ödeme yaparsın sen dediğim gibi insan kaynaklarına danışarak promosyon sözleşmesinin süresini ve iade şartlarını net öğrenebilirsin.

Hocam bende aynı durumun içindeydim aralık sonu şirket banka promosyonu yatırcaktı 6 ayını dolduran personellere ben işten çıkmak istediğim için 5. Ayımda istifa ettim promosyonu geri ödememek için bazıları o parayı senden geri alamazlardı diyor kafam çok karışık hatamı yaptım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı