2. el ekran kartı almanın zararı var mıdır?

burakarub

Femtopat
i3 7100 işlemci ve ASUS H110M anakartıma 1060 mı 1050 mi ASUS RX 570 mi? Ekran kartlarından hangisini taktırmak daha mantıklı? Darboğaz açısından. Öğrenciyim çok birikimim yok o yüzden size danışmak istedim. Bir de ekran kartlanı 2. el alacağım yanı Letgo'dan. 2. el ekran kartının bir zararı var mı? Tamir görmemiş OC yapılmamış diyor.

Garantisi bitmiş ve mining işlemi yapılmış ise fanları oldukça yıpranmış olabilir. Mining işlemi yapılmadığından emin iseniz RX 570 ve GTX 1060 arasından istediğinizi alabilirsiniz. RX 570 genellikle mining işlemi için oldukça tercih edildiğinden dikkatli yaklaşmak gerekli. Hepsiburada üzerindeki KDV indirimi tarzı şeyleri bekleyerek sıfır da alabilirsiniz. i3 7100 ve RX 570/GTX 1060 darboğaz yapacağından daha düşük kartlara bakabilirsiniz isterseniz.

Riskler size ait hele ekran kartı söz konusuysa kimseye güvenmem kendimden biliyorum. Bozuk sorunlu kartı tamir edip bakımını yapıp sıfır gibi yapabiliyorsun. İleride sorun çıkarıyor tabii ... Güvenilirse tanıyorsanız alın.

Biraz şans işi. Gerekli testleri yapıp, iade etme şansınız varsa alabilirsiniz bence. Garantisi varsa daha bile iyi. Ben de geçen 250 TL'ye R7 250X almıştım mesela. Gayet sıkıntısız bir şekilde çalışıyordu.

RX serisinden uzak dururdum ben. Bir ara çok mining yapıldı onlarla.

İkinci el konusunda ekran kartında kullanan kişiye güvenmeniz gerekecek sanırım. Hız aşırtma deneyerek karta hasar vermek mümkün ve bunu bugün genç yaştaki arkadaşlarımız daha çok yapıyor. Bu hasar kendini performans kaybı ve erken yaşlanma olarak gösterebiliyor.
Yakın çevremde örneğini gördüğüm için yazmak istedim. GTX 1070 ekran kartını deneme tahtasına çevirdikten sonra satmaya çalışmış, satamamıştı. Neticede kart 4. yılı doldururken grafikler bozuldu.
Belki biraz uç bir örnek oldu ancak en azından kullanım şekline dikkat çekmeye yeter diye düşünüyorum.
Edit : Ekran kartı gtx 1070 imiş.

Garantisi bitmiş ve mining işlemi yapılmış ise fanları oldukça yıpranmış olabilir. Mining işlemi yapılmadığından emin iseniz RX 570 ve GTX 1060 arasından istediğinizi alabilirsiniz. RX 570 genellikle mining işlemi için oldukça tercih edildiğinden dikkatli yaklaşmak gerekli. Hepsiburada üzerindeki KDV indirimi tarzı şeyleri bekleyerek sıfır da alabilirsiniz. i3 7100 ve RX 570/GTX 1060 darboğaz yapacağından daha düşük kartlara bakabilirsiniz isterseniz.
1060 ne kadar darboğaz verir. Darboğaz testlerinde baktım fakat ne kadar güvenilirler ki?

Bende Ryzen3 1300x varken ben RX570 ile bazı oyunlarda darboğaz olduğunu biliyorum. En iyisi RX570 almanız fakat mining rig'den çıkmış olabilir, dikkat edin satın alırken. 1050 pahalı oluyor ve daha kötü RX570'den.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı