2. el iPhone 11 vs. sıfır iPhone 13

Bütçe
0

jitterclickyt

Picopat
Daha fazla  
1️⃣ iPhone 11 – 128 GB (2. el) → 16.000 TL
✔ Daha uygun fiyat.
✔ İşlemci: A13 Bionic.
✔ LCD ekran (60Hz)
✔ Batarya sağlığı 77.
✔ 2. el olduğu için garantisi yok ama kutu ve faturası var ilk sahibindenmiş.

2️⃣ iPhone 13 – 128 GB (sıfır) → 33.000 TL (taksitle 3 ayda 38k)
✔ Daha güçlü işlemci (A15 Bionic)
✔ OLED ekran (60Hz, ama daha kaliteli)
✔ Daha iyi kamera ve gece modu.
✔ Sıfır ve garantili.
✔ Fiyat yüksek, özellikle taksitle alınca bayağı artıyor.

Sizce hangisini almak daha mantıklı? ikinci el iPhone 11 iş görür mü, yoksa sıfır iPhone 13'e değer mi? kullananlar veya önerisi olanlar yorum bırakırsa çok iyi olur. 🚀

Son düzenleyen: Moderatör:
✔ Daha uygun fiyat.
✔ LCD ekran (60Hz)
✔ Batarya sağlığı 77.

✔ Sıfır ve garantili.

Sizce hangisini almak daha mantıklı? ikinci el iPhone 11 iş görür mü, yoksa sıfır iPhone 13'e değer mi? kullananlar veya önerisi olanlar yorum bırakırsa çok iyi olur. 🚀
Kesinlikle 13, 11 artik alinmaz hatta 12 bile alinmaz.

Sadece iPhone düşünüyorsanız iPhone 11 alınmaz bence. Hem pil 77 bayağı düşük hem de LCD ekran. Ama farklı seçeneklere açıksanız S24FE öneririm ikisinden de daha avantajlı bence fiyat ve güncellik konusunda.

Ömürlük alacaksan ikisi de alınmaz. Hele 40bine yakın para 4 yıllık IP13'e hiç verilmez.

Ömürlük hiçbir telefon alınmaz ki hocam? Mesela ben IP 13 aldım 3 hafta önce 2028'e kadar kullanacağım. Tek derdim kamera ve sosyal medya da gezmek. Bunun için telefon alınacaksa 13 alınabilir. Ama eğer oyun işi falan giriyorsa onu bilemiyorum. Samsung 60 Hz ve IP 60 Hz biri kullanmış olarak söylüyorum, Samsung'un 60Hz'den daha akıcı IP 60hzi bilginiz olsun.

Bu arada kendi fikrim. Siz böyle hissetmeyebilirsiniz ben hissettiklerimi söyledim. İyi akşamlarr.

✔ Daha uygun fiyat.
✔ LCD ekran (60Hz)
✔ Batarya sağlığı 77.

✔ Sıfır ve garantili.

13 o bütçeye daha iyi ama 2. el önermem. Sıfırı 34 bin TL'ydi en son. Fibabanka'nın alışgidiş kredisiyle faizsiz 3 taksit ve 3 ay geç ödeme vardı hatırladığım kadarıyla.

13 o bütçeye daha iyi ama 2. el önermem. Sıfırı 34 bin TL'ydi en son. Fibabanka'nın alışgidiş kredisiyle faizsiz 3 taksit ve 3 ay geç ödeme vardı hatırladığım kadarıyla.

Ben taksitsiz aldım 13'ü MediaMarkt'tan orijinal şarjı ile 34.999 geldi mid night aldım.

✔ Daha uygun fiyat.
✔ LCD ekran (60Hz)
✔ Batarya sağlığı 77.

✔ Sıfır ve garantili.

16.000TL'yi çöpe atmak mı yoksa 33 bin lirayla ortalama bir telefon mu diye soruyorsun. Sence hangisi?

Ömürlük hiçbir telefon alınmaz ki hocam? Mesela ben IP 13 aldım 3 hafta önce 2028'e kadar kullanacağım. Tek derdim kamera ve sosyal medya da gezmek. Bunun için telefon alınacaksa 13 alınabilir. Ama eğer oyun işi falan giriyorsa onu bilemiyorum. Samsung 60 Hz ve IP 60 Hz biri kullanmış olarak söylüyorum, Samsung'un 60Hz'den daha akıcı IP 60hzi bilginiz olsun.

Bu arada kendi fikrim. Siz böyle hissetmeyebilirsiniz ben hissettiklerimi söyledim. İyi akşamlarr.

Ömürlükten kasıt minimum 5-6 yıl kullanmak zaten. Kendimden örnek vermek gerekirse S23 Ultra alırsam bozulmadığı sürece en az 10 sene kullanırım mesela. Kişiden kişiye değişen bir durum ancak herkes telefonu 3 yıl içinde değiştiririm kafasıyla almıyor kaldı ki 2 asgari ücretten bahsediyoruz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı