2. el iPhone X alınır mı?

omer90

Hectopat
Herkese selamlar, 2016'dan beri iPhone 6S kullanıyorum ve neredeyse 10+ yıldır iPhone kullanıcısıyım. Cihazım çok fazla problem çıkarmaya başladığı için değiştirmek istiyorum fakat sıfır iPhone SE bile bütçemin üzerinde kalıyor. Güvenilir olduğunu düşündüğüm bir yerden 2. el cihaz bakarken 3400 liraya iPhone 8 bulmuştum fakat aynı işletmede 4200-4300 lira bandında iPhone X gözüme çarptı. Face ID'si çalışmıyor, zaten kullanmayı düşünmüyorum (şu anda da parola kullanıyorum) ama ne kadar ciddi bir problem olur ve fiyatı bu arızaya göre uygun mu, tecrübe edenler varsa duymak isterim. Benim şu anki cihazımın touch ID, orta tuş, sessiz tuşu gibi fonksiyonları çalışmıyor, o yüzden benim cihazıma da 800 lira civarında değer biçtiler. Uzun lafın kısası bu durumda cebimden 3400-3500 lira civarında para çıkacak ve sizce mantıklı mı? Şimdiden çok teşekkür ederim.
Not: Cihazımı sonrasında problem çıkmaması adına Letgo üzerinden vs. satmayı düşünmüyorum. Bir de yazacaklar olacaktır fakat Android cihaza geçmeyi de tercih etmiyorum.

İPhone X önermiyorum. Kronik ekran sıkıntısı var. Buyurun kaynaklar:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
2. el cihazlar almanızı hiç tavsiye etmiyorum. Kendi tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum. Eğer tanıdığınız bir iş yeri değil ise. Bana kalırsa uzun ömürlülük açısından SE almanızdır, bütçenizin üzerinde kalıyor evet biliyorum ama. Bence birkaç ay bu süreyi uzatıp SE'ye yönelmelisin. Güvenilir olduğunu düşündüğüm bir yer yazmışsınız, daha önce alışverişiniz oldu mu? Bana kalırsa hasarlı cihazlar asla alınmamalı neresinden sorun fışkıracağı belli olmuyor.

(SE modelini aktif olarak kullanıyorum belirteyim.)

Kendi adıma telefonu iletişim aracı olarak gördüğüm için o kadar para vermem, ama sizin için telefon sosyal statü göstergesi ise alabilirsiniz bir sorun yaşamazsınız muhtemelen.

Titreme sorununu bilmiyorum ama ekran kendi kendine tıklıyor.
Göz önünde bulunduracağım, teşekkür ederim.
Bir sitede 4500 TL bandında SE 2 görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam. Bulabilirseniz şiddetle tavsiye ederim bence F/P olarak üst seviye.
SE 2020 aynı yerde 4100 TL idi, baya temiz duruyordu. Batarya ömrü de %96 civarındaydı yanılmıyorsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el cihazlar almanızı hiç tavsiye etmiyorum. Kendi tecrübelerime dayanarak bunu söylüyorum. Eğer tanıdığınız bir iş yeri değil ise. Bana kalırsa uzun ömürlülük açısından SE almanızdır, bütçenizin üzerinde kalıyor evet biliyorum ama. Bence birkaç ay bu süreyi uzatıp SE'ye yönelmelisin. Güvenilir olduğunu düşündüğüm bir yer yazmışsınız, daha önce alışverişiniz oldu mu? Bana kalırsa hasarlı cihazlar asla alınmamalı neresinden sorun fışkıracağı belli olmuyor.

(SE modelini aktif olarak kullanıyorum belirteyim.)
İş yerinden 2 tanıdığım buradan cihaz aldı, yerin ismini vermek istemiyorum (kendi deneyimim olmadığı için) ama Youtube üzerinde vs. bilinen bir yer. Aslında kesinlikle haklısın 2. el konusunda ama 4200-4300 bandı bile sürpriz oldu benim için. Teşekkür ederim yine de.
Kendi adıma telefonu iletişim aracı olarak gördüğüm için o kadar para vermem, ama sizin için telefon sosyal statü göstergesi ise alabilirsiniz bir sorun yaşamazsınız muhtemelen.
Sosyal statümü telefonla sağlamıyorum, en son yıllar önce lisede vs. öyle sağlıyorlardı :) Yorum için teşekkür ederim, Türkiye şartlarında 3400-3500 çok para gibi gözüküyor ama dövize vurursak pek de bir para değil aslında.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı