2. el işlemci veya ekran kartı alınır mı?

Zezams0990

Centipat
Daha fazla  
Orta düzey bir sistemim var daha 1 aylık falan ASUS AMD Radeon RX6600 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5500 işlemcim var şimdilik idare etse de ileride değiştirmek istediğimde 2. el alınabilir mi? Çünkü yetersiz olduğu düşünüyorum.

Hocam ben bu tip işlere şans olarak bakıyorum daha önce 4. nesil i3 aldım ikinci el bir hafta sonra bozuldu, sonra gidip bir tane pnetium aldım aynı soket için üzerinden beş yıl geçti halen daha çalışır. Aynı şekilde 2011'de 10tl'ye Amd Athlon X3500 olması lazım, almıştım halen daha çalışıyor benden önceki sahibide 4 yıl kadar kullanmış üstelik.

Hocam ben bu tip işlere şans olarak bakıyorum daha önce 4. nesil i3 aldım ikinci el bir hafta sonra bozuldu, sonra gidip bir tane pnetium aldım aynı soket için üzerinden beş yıl geçti halen daha çalışır. Aynı şekilde 2011'de 10tl'ye Amd Athlon X3500 olması lazım, almıştım halen daha çalışıyor benden önceki sahibide 4 yıl kadar kullanmış üstelik.
Bu konuya birde ekran kartından yorum yapacağım mining için aldığım faturalı asus rtx3080 2.5 ayında arıza vermişti, ikinci el olarak 1 yaşında mining çıkması kart aldım bugün halen daha çalışıyor...

Bu konuya birde ekran kartından yorum yapacağım mining için aldığım faturalı asus rtx3080 2.5 ayında arıza vermişti, ikinci el olarak 1 yaşında mining çıkması kart aldım bugün halen daha çalışıyor...

Orta düzey bir sistemim var daha 1 aylık falan ASUS AMD Radeon RX6600 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5500 işlemcim var şimdilik idare etse de ileride değiştirmek istediğimde 2. el alınabilir mi? Çünkü yetersiz olduğu düşünüyorum.

Kendi sistemi ikinci el üzerinden dizdim lakin ürünlerin jelatini dahi açılmamıştı sahibinden sitesini kullanabilirsin 0 ürünleri bile piyasa fiyatının altında ucuza alablirsin aldığın ürünlerin testini de mutlaka yap FurMark, Prime95, GPU-Z, CPU-Z Memtest gibi herhangi bir sorun yaratmaz.

Daha birkaç hafta olmadı Ryzen 5 5500 aldım 1700e sıfır kutusunda geldi. Param Güvende ile alırsanız 3 gün test süreniz var 3 gün boyunca zorlayın parçaları baktınız sorun yok alabilirisniz.

Tamamen şans işi, aldığın kullanıcı bir sorun yaşamamış olmasa da senin eline geçtiğinde sorun yamayacağının hiçbir zaman garantisi olmaz, işin riskide budur ki bu yüzden 2.el her zaman risktir.

Gerçekten uygun fiyatlıysa alınır bence ama taksitle uygun fiyattan sıfır alınabiliyorsa sıfır alınmalı diye düşünüyorum. Enflasyon çok fazla hâlâ, bazen peşin fiyatına 8-12 ay kadar taksit fırsatları oluyor, borcu bitene kadar zaten alınan ürünün fiyatı artmış olacak. İkinci el fiyatına sıfır ürün alınmış gibi oluyor. Ben ne zaman ikinci el parça baksam taksit avantajından dolayı sıfıra yöneliyorum. Son aldığım ürün Corsair CX550. 999 TL'ye almıştım birkaç ay önce. Daha taksitlerin çoğu duruyor ve fiyatı 1450 olmuş. Satacak olsam da zarar ettirmez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı