2. el kask alınır mı?

Biggestboss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci:İntel i7 10870h
Ekran kartı:Rtx3070 100w
Ram:8*2gb samsung ram 3200mhz
Depolama:1tb ssd
Ekran:Fhd 300hz
Marka:Hp omen 15 laptop
Meslek
Öğrenci
Merhaba, yeni motor aldım NK250, LS2 FF800 veya hjc C70n almayı planlıyorum 2. el. Güvenlik açısından araştırdığım muadillerine kıyasla daha iyi sanırım. Ayrıca motora yeni başlayan birine önerileriniz varsa çok iyi olur. Total'de kaska ayıracağım bütçe 3000-4000 arası düşünüyorum. Baktığım linklerde 6-7k arası fiyat vardı aşağıdaki linkte 4500'e buldum. Forumdan 2. el kaskta alabilirim. Forumda 2. el ticaret dönüyor mu bilmiyorum ama yasaksa mazur görün. Forumda biraz araştırdım GPT'ye de sordum LS2 FF800 hjc C70'nden daha güvenli diyor. Double D clickten ötürü. Pek emin değilim GPT biraz ortada cevap verdi.

4000 e aldığın kask seni sadece rüzgardan korur. İkinci el kask da alınmaz bence.

Kaskın içinde darbeyi emen bir malzeme var. Kaza veya düşme sonucu o malzeme çatlamış ise o kask artık cacık oluyor çünkü darbeyi emecek birşey kalmıyor. Dıştaki plastik kaplama da koruma sağlamaz.

Ucuz kask vs pahalı kask videoları izle anlarsın. Ucuz kaskı çekiçle vurup deliyorlar.

Pahalı kaskın üstünden hafriyat kamyonu geçtiği bir video görmüştüm, kask kırılmamıştı.

Bu arada forumun 2.el bölümü var. Oradan al-sat yapabilirsin.

Merhaba, yeni motor aldım NK250, LS2 FF800 veya hjc C70n almayı planlıyorum 2. el. Güvenlik açısından araştırdığım muadillerine kıyasla daha iyi sanırım. Ayrıca motora yeni başlayan birine önerileriniz varsa çok iyi olur. Total'de kaska ayıracağım bütçe 3000-4000 arası düşünüyorum. Baktığım linklerde 6-7k arası fiyat vardı aşağıdaki linkte 4500'e buldum. Forumdan 2. el kaskta alabilirim. Forumda 2. el ticaret dönüyor mu bilmiyorum ama yasaksa mazur görün. Forumda biraz araştırdım GPT'ye de sordum LS2 FF800 hjc C70'nden daha güvenli diyor. Double D clickten ötürü. Pek emin değilim GPT biraz ortada cevap verdi.

4000 liraya alacağınız kask soğuk havada kafanızı örter belki üşümezsiniz o kadar. Bununla otobanda 90-100 giderken düşüp kafanızı asfalta çarpsanız beyin kanaması geçirirsiniz muhtemelen. Düzgün kasklar 10 binden sonra başlıyor hocam. Gerekirse temiz ikinci el alın ama düzgün bir kask alın.

Sıfır kask alırken bile üretim tarihine bakıp eski tarihli bir kaskı almamak gerek. Hiç kullanılmamış bir kaskın dahi satın alma tarihi baz alınırsa 5 yıl, üretim tarihi baz alınırsa 7 yıl gibi ortalama ömrü vardır. Tabii kullanım bu süreyi azaltacaktır. O yüzden ikinci el alırken dikkat etmeni tavsiye ederim.

Kazasız bulmaya çalışacağım ama biraz risk tabii farkındayımda eldeki imkanlara göre en iyi seçeneği seçmeye çalışıyorum ayrıca içindeki köpüğün çatlamış olup olmadığını anlayabilir miyim? İç pedleri çıkarınca gözüküyor mu?

Kazasız bulmaya çalışacağım ama biraz risk tabii farkındayımda eldeki imkanlara göre en iyi seçeneği seçmeye çalışıyorum ayrıca içindeki köpüğün çatlamış olup olmadığını anlayabilir miyim? İç pedleri çıkarınca gözüküyor mu?

Hocam bana kalırsa hiç ikinci el almayın, çünkü aşırı temiz gözüken bir kaskın geçmişte neler gördüğünü bilemezsiniz. Belki de ağır bir kazada hasar aldı kask, belki siz de onun yüzünden birkaç yara ile atlatacağınız kazadan ağır hasar ile çıkacaksınız. Allah korusun. Gerekirse borca girin sıfır, sertifikalı bir kask alın. Hayat bu şakaya gelmez.

Kask en önemli ekipmanın gerekirse tüm paranı ona vermen lazım. Arkadaşım Scorpion Exo 491 kullanıyor, bende takıyorum. Katmanları sağlam ve 3 katlı. Kendim takla attım sadece yüzeysel çizikler oluştu olmasaydı kafam gözüm yarılır, sana da bu öneriyi yapıyor olamazdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı