2. el kask alınır mı?

4000 e aldığın kask seni sadece rüzgardan korur. İkinci el kask da alınmaz bence.

Kaskın içinde darbeyi emen bir malzeme var. Kaza veya düşme sonucu o malzeme çatlamış ise o kask artık cacık oluyor çünkü darbeyi emecek birşey kalmıyor. Dıştaki plastik kaplama da koruma sağlamaz.

Ucuz kask vs pahalı kask videoları izle anlarsın. Ucuz kaskı çekiçle vurup deliyorlar.

Pahalı kaskın üstünden hafriyat kamyonu geçtiği bir video görmüştüm, kask kırılmamıştı.

Bu arada forumun 2.el bölümü var. Oradan al-sat yapabilirsin.

Kaskın zaten belli bir dirençte kırılması lazım kırılmaması iyi bişey değil ki, çarpma anında oluşan enerji kask kırılınca dağılır ama kırılmazsa bu çarpma etkisi direkt kafana ulaşır ve kafatası kırılması çatlaması, beyin kanaması vb. gibi şeyler yaşarsın.
Çekiçle basit darbede kırılması kötü olduğunu gösterir ama hiç kırılmıyor olması da kötü.

4000 liraya alacağınız kask soğuk havada kafanızı örter belki üşümezsiniz o kadar. Bununla otobanda 90-100 giderken düşüp kafanızı asfalta çarpsanız beyin kanaması geçirirsiniz muhtemelen. Düzgün kasklar 10 binden sonra başlıyor hocam. Gerekirse temiz ikinci el alın ama düzgün bir kask alın.
Hocam abartmayın ls2 kask takan arkadaşım var 80 le düştü motordan vucudunun her yeri morluk ve yara izi ama kask kafasını korumuş tabi gidipte nk250 alıp ekipmandan kaçınmak ayrı mesele :)

Bütçe artmayacaksa hjc C70 al. Denilen kadar dandik kask değil. Kaza yaptık gayet iyi korudu vizör mekanızması çok sağlam değil sadece.

Sanırım kendimi tam olarak anlatamadım bütçe 3-4K ama şöyle(ayrıca bütçede artabilir).0'ını alıcağıma bir üst kalitesinin 2. elini alırım yeterli güveni sağlayabilirsem. Olmadı yapacak bir şey yok 6-7k dada iyi şeyler bulunabilir. Hjc C70'in 2. elide güven veriyor. Bir ilan buldum sahibindenden. Ayrıca pedleri çıkartılıp yıkanabilir bence hijyen açısından bir problem olmaz

Son düzenleme:
Hocam önermem. Kaskın dışı sağlam dursa da kask çarptığında içindeki koruyucu malzemeler zarar görebiliyor. Eşin dostun tanıdığın değilse üç beş lira için gerek yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı