2. El MacBook alırken nelere dikkat edilmeli?

Lonis

Hectopat
Katılım
24 Şubat 2020
Mesajlar
199
Arkadaşlar 2. elden 2012 MacBook Pro almayı düşünüyorum, i5 işlemcisi 8 GB RAM'ı ve 240 GB SSD'si var.
Normalde 2. el bilgisayar alışverişleri yaptım lakin MacBook ilk defa alacağım. Ders günlük işler vs için kullanmayı düşünüyorum, en azından bu tarz basit işlerde üzmez değil mi? Ve de bir Mac ile Windows laptopun tam olarak ne farkları var? Alırken neye dikkat etmeliyim ekstradan?
Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz nedir?
Macbook için diyebileceklerim, macbook ios yada android gibi düşünebilirsiniz. İşletim sisteminin güncellemelerini sanırım 2012 prolar desteklemiyor.

Her ne kadar macbooklar çok uzun ömürlü cihazlar olsa bile. Macbook pro için 11 yıl birazcık uzun bir süre. Çok iyi bakım görmüş olsa bile pil sorunu olabilir.
Ayrıca özellikle İntel işlemcisine sahip olanlar için oldukça uzun. Ayrıca macbook proların üretilme amacı sizin bahsettiğiniz şeyler için değil. İş bilgisayarı olarak üretiliyor. Sizin için macbook air daha mantıklı olur. Bilemedim hocam. Benim pek aklıma yatmadı.
 
Hocam satan arkadaş pilin 6 saat gittiğini söylüyor, herhangi bir sıkıntısı olmadığını söylüyor. Alma sebebim ucuz olması, 4850 TL'ye koymuş kendisi. Hem pilinin uzun gidiyor olması hem de Apple MacBook serisine ilgim olması sebebi ile almak istiyorum, yazılım veya bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum, yani kazanırsam eğer iş için de kullanacağım. Veya başka bir meslek kazansam bile borsa takibidir şudur vs o tarz şeyleri oyun bilgisayarından takip etmek istemiyorum artık.

Benim oturduğum şehirde 2. el ilanlarındaki en ucuz macbook bu şuanda.Ucuz olma sebeplerinden bir tanesi özensiz kullanım sonucu alt kapağında çizikler olması,180 tl şuanda alt kapağı.Çok da önemli bir dert değil benim için.Yenisini alır takarım.
 
Hocam o zaman yapacak bir şey yok. Hayırlı olsun umarım gönlünüzce olur.

Teşekkür ederim. Lakin bir şey sormak istiyorum, açıkçası alma isteme sebeplerimden birisi de Recep Baltaş'ın yeni macOS sürümlerinden birine bir program aracılığı ile güncelleme rehberi çekmesi.
O rehber 1 yıl önce çekilmiş, hala geçerli değil mi? Aynı programı indirip aynı seçenekleri seçerek güncelleyebilirim sürümü değil mi?
Şahsen bu laptopun orjinal sürümü eski gözüküyor.

Aslında soru şu şekilde olmalı, Recep Baltaş önce Catalina kurup ondan sonra Big Sur sürümüne yükseltmişti program ile, şu an almak istediğim MacBook da macOS 10.8.5 yüklü bu işletim sistemi üzerinden aynı işlemleri yapsam olur mu yoksa önce Catalina yükleyip oradan mu Big Sur'a geçmek zorundayım ?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı