2. el Monster Abra A7 v5.1.1 vs Abra A5 V1.1.2

canalbatraoz

Hectopat
Daha fazla  
Ölücülerin semti Letgo'da bütçeme uygun 2 dizüstü gaming bilgisayar buldum ve 2'si de (Söylediklerine göre sıkıntısız.) kutusuz ve faturasız.

A5 V1.1.2 de GTX860M var, A7 V5.1.1 de ise GTX850M var. Arasında ciddi performans farkı olduğunu FPS testlerinde gördüm. Ama gönlüm A7 V5.1.1 den yana. Çünkü ekranı büyük, kasası çok temiz ve sadece Dota 2 oynadığını, ara sıra film izlediğini yani makineyi yormadığını söyledi.

Ayrıyeten satıcı gayet kibar. Diğer satıcının ise irtibat no bile vermemesi bir yana kasasında ne kadar uzun sürede kullanıldığına dair izler var. Özellikle Touchpad'in sağ ve sol tarafı simsiyah olmuş durumda. Sizce hangisini almalıyım? GTX860M'den vazgeçip temiz, büyük ekranlı ve şık kasaya sahip GTX850M'li modeli mi almalıyım? Yoksa GTX860M olsun taştan olsun deyip, diğer eksileri göz ardı edip GTX860M'li modeli mi almalıyım?

Bir sorum daha olacak. A7 V5.1.1 A5 v1.1.2'den model olarak daha üstün değil mi? 2 modelin arasındaki farklar gördüğüm kadarıyla (Dış donanım olarak) ; Soket çıkışları, parmak izi okuyucu, kasa kalitesi, ekran boyutu. Ekran boyutunu hadi eledik diyelim, A5 V1.1.2'de gerçekten çok fazla çıkış var ve gerçekten çirkin bir kasaya sahip. A7 V5.1.1'de ise gereksiz donanımlar yok. Daha şık ve düzgün bir kasaya sahip.

Sanki A5 v1.1.2'deki tüm eksileri giderip A7 v5.1.1'ye yerleştirmişler gibi. 2 model arasında kaldım.
Dipnot: 2 bilgisayar da 2000 TL. Bütçem de 2000 TL. Bu fiyata başka 2.el bilgisayar önerilerine açığım.

Son düzenleme:
A5 v1.1.2 kullandım. Bahsettiğin el koyma yerindeki karartılar o kasanın kronik sorunu. Yani kasayı sıfırlasan bile 5 6 ay sonra kararmaya başlayacak. Ekranı çok güzel tuş takımı fena değil ve tek fanlı olduğundan biraz ısınıyor ama kalın bir bilgisayar olduğundan asuslar gibi 99 derece olmuyor. Kasası çok sağlam tank gibi. Gtx 860m, masaüstü gtx 750ti nin kopyası ve pubg tarzı oyunları zorlasada oynatır. Yaşlı bir bilgisayar ve tamir görmüş olma ihtimali yüksek, gtx 850m ddr3 ekran kartlı bilgisayara yaklaşma bile derim oyun performansı tatmin etmez. Gtx 860m performansı vermesede ben olsam mx 150 ekran kartlı yeni model bir bilgisayar alırdım 2. El 2000 2500 aralığında kafam rahat olurdu

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı