2. El MSI RX 470 vs MSI GTX 1050Tİ Gaming X

TevfikFikret

Hectopat
Daha fazla  
Aklımda RX 470 var ancak madencilik olayları yüzünden şüpheye düştüm çünkü RX 470'in madencilik için 1050Ti'ye göre çok daha iyi. Sizce ikinci el bir RX 470 mi almalıyım yoksa GTX 1050Tİ mi almalıyım?

Ekran kartını hangi amaçla kullandığıma gelirsek: Lol, Metin 2, TPS tarzı oyunlar.

Sistem olarak şu an:

-İ5 650 3.20 Ghz
-Pegatron IPMIP-H55-Gen
-RAM 2 GB 664 MHz
-Akasa 600W +80 Bronz sertifika

Hedeflediğim sistem ise:

-İ5 6600K İşlemci
-MSi Z170A Anakart ve 8 GB RAM (İkinci el alacağım için o günkü piyasa göre ama tahmini 1100 gider RAM'de tavsiyeye açığım.)
-240 GB SSD

NOT: Parçaları yavaş temine edeceğim anakart, işlemci ve RAM'i 1 seferde alacağım.
NOT1: Eski sistemimde ekran kartı çok ısınıyor ve bilgisayar bu yüzden kapanıyor diye arkadaşın 1050Ti ekran kartını taktım 633 MB olarak gördü ancak eski kartımdan çok çok iyiydi bir süre idareten yeni ekran kartını kullanacağım. Bu konularda biraz acemiyim, lütfen yardımınızı esirgemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart işlemci RAM için 1100 gider demişsiniz. Yanlış anlamadım umarım. Sadece işlemciyi 1000'e bulursanız öpün başınıza koyun. Piyasadan haberiniz yok sanırım. 6. 7. nesil karaborsa şu an. Ryzen'e yönelmenizi tavsiye ederim.

Yoksa sadece anakart ve RAM için mi 1100?

Anakart işlemci RAM için 1100 gider demişsiniz. Yanlış anlamadım umarım. Sadece işlemciyi 1000'e bulursanız öpün başınıza koyun. Piyasadan haberiniz yok sanırım. 6. 7. nesil karaborsa şu an. Ryzen'e yönelmenizi tavsiye ederim.

Yoksa sadece anakart ve RAM için mi 1100?
Sadece anakart ve RAM için demiştim. Araştırmalarıma göre ikinci el bir anakart 500-600, ikinci el bir 8GB RAM ise 300 ile 500 arası değişiyor. O zamana biraz daha düşer diye tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı