MSI Rx 470 Armor vs Gaming X

Güvenilir bir sitemi ?
Ben daha önce alışveriş yapmadım fakat yapan arkadaşlardan lunları duydum:
-Sitede en altta canlı destek kısmında firmayla görüşüp kafanızdaki soru işaretlerini giderebiliyormuşsunuz
-Firma yurtdışında satış yapıyormuş, Türkiyeye yeni gelmiş sanırım 4 yıl olmuş
-Yurtdışından ürün getirip sattıkları için ucuzmuş sanırım
-Bozulma vs durumunda tamir edebiliyorlarsa ediyorlarmış, edemiyorlarsa yurtdışına gönderiyorlarmış orda bakıyormuş firma bu süreç biraz uzun sürüyormuş ama en az 15 gün demişler. Orda da halledemezlerse ürünü aynısıyla değiştiriyorlar. Aynısı yoksa ellerinde dilerseniz başka model, istrmezseniz parası.
-Bir arkadaşdan da ürünler yan sanayi diye duydum fakat doğru mu bilmiyorum bunu sadece 1 kişiden duydum.

Siz en iyisi siteden kendiniz canlı destekten sorun bunları. Bunlar benim internette araştırıp bulduğum bilgiler doğru da olabilir yazanlar yanlışta. Ben de müsait bir ara canlı destekten konuşmayı düşünüyorum

Hocam o konularda fazla takma. Markalar arasinda 5-7 FPS ve 5-7 dereceden fazla fark olmaz. Butce olmadigi takdirde en ucuz al hic bir sey olmaz. Butce varsa gozune hos geleni al. Bu arada XFX markasina da bir bak hocam. İtopya.com sitesinde var. Bu site giluvenilir ve ucuz.
Açıkçası 5 6 FPS benim gözümde kaydadeğer bir fark değil. Yani kartların performanslarının %99 aynı olacağına eminim fakat soğutma kısmı kartın başına bir şey gelmemesi açısından biraz daha önem arz ediyor benim için. Dediğiniz markaya da denk geldim fakat bu markalar hakkında bilgi bulmak / kullanıcı yorumu okumak biraz zor olduğu için çok araştıramadım.
Bütçem de kısıtlı açıkçası, aslına bakarsanız şu an öğrenciyim ve bilgisayarı yenilemek için para biriktiriyorum. 2-3 ay sonra yaklaşık 800-900 biriktirmiş olacağım. Ailem bana destek çıkmıyor maalesef. Gereksiz görüyorlar bilgisayarı. 2 ay sonraya fiyatların ve doların biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum. Ekran kartından ayrı işlemci anakart ram ve psu da almam lazım. Biraz taksit taksit alacağım parçaları ya da bizimkiler azmimi görüp bana biraz yatırım yapacaklar plan bu :D Biraz da elimdeki bilgisayarı elden çıkarırken 3-5 gelir. SSD ve 1080p monitörüm var şu an.
Anlayacağınız bütçem hayli kısıtlı şimdilik. Bana bu kartı kaldıracak bi işlemci önerisi de lazım. Kafamda i5 6500 var fakat biraz pahalı gibi. Sizin öneriniz var mı daha uygun fiyata ?

İ5 6500 en uygun secim olur.
Ben suan HD4650 kullaniyorum bir de beni dusun :D.

Taksit taksit alayim derken de garanti suresini gecirme ha. Ayrica bu markalar arasinda sogutma farki da pek olmaz. Mesela kart ilk elinize ulastiginda 80 derece gibi sicakliklari gorur dedik. Siz fan hizini yukseltip bu dereceyi dusurebilirsiniz. Diger markalar icin de gecerli bu. Benim butcem hic olmasa ucuz markayi alir gecerim (Belki de oyle yapmam belli olmaz bana şık da olmasi lazim ondan :D.). Ayrica XFX'in fanlari sokulup temizlenebiliyor. Galax, KFA2, (Tabi bunlari Turkiyede bulmak zor.) Zotac, Evga, Sapphire, MSI, Asus. Bu markalarin arasindan en ucuzu sec al :).

Bir
İ5 6500 en uygun secim olur.
Ben suan HD4650 kullaniyorum bir de beni dusun :D.

Taksit taksit alayim derken de garanti suresini gecirme ha. Ayrica bu markalar arasinda sogutma farki da pek olmaz. Mesela kart ilk elinize ulastiginda 80 derece gibi sicakliklari gorur dedik. Siz fan hizini yukseltip bu dereceyi dusurebilirsiniz. Diger markalar icin de gecerli bu. Benim butcem hic olmasa ucuz markayi alir gecerim (Belki de oyle yapmam belli olmaz bana şık da olmasi lazim ondan :D.). Ayrica XFX'in fanlari sokulup temizlenebiliyor. Galax, KFA2, (Tabi bunlari Turkiyede bulmak zor.) Zotac, Evga, Sapphire, MSI, Asus. Bu markalarin arasindan en ucuzu sec al :).
de beni düşün derken hocam bende şu an HD 3400 var :D Haklısınız performans farkı olmadıkça, kasanın içi gözükmedikçe fiyatı uygun olanı seçmek en mantıklısı :)

Sen alican bari bakalim ben HD4650'yi ne kadar kullanacagim :). Alirsan parcalari konu ac etiketle bizi :).
Tamamdır hocam :)

Bu arada almayı düşünen arkadaşlar açısından yazayım, aralarında gerçekten hiçbir fark yokmuş.
İkisinde de fanlar 60 dereceden önce dönmüyor.
İkisi de O.C özelliğine sahip.
Gaming x gelirken O.C yapılmış şekilde geliyor.
Sadece kullanılan fanlar farklıymış ve dış görünüşleri ( kırmızı siyah tasarım gaming x, ayrıca ışıklandırma. Siyah beyaz armor, ışıklandırma yok )

Konu 2 hafta öncesinin ama yeni konu açmak yerine buradan sormayı tercih ettim, umarım problem olmaz. MSI RX 470 GAMING X ile ARMOR modeli arasında dış görünüş ve port sayılarından ziyade, direkt olarak performans farkı var mı? Buna dair herhangi bir video ya da bilgi bulamadım. Oyunlarda FPS farkı var mı acaba iki model arasında?

Konu 2 hafta öncesinin ama yeni konu açmak yerine buradan sormayı tercih ettim, umarım problem olmaz. MSI RX 470 GAMING X ile ARMOR modeli arasında dış görünüş ve port sayılarından ziyade, direkt olarak performans farkı var mı? Buna dair herhangi bir video ya da bilgi bulamadım. Oyunlarda FPS farkı var mı acaba iki model arasında?

Performans farkı şu şekilde var; GAMİNG X modeli fabrikadan overclocklu geliyor. ARMOR modeli ise overclocksuz geliyor. Eğer ARMOR u aynı değerlere O.C yaparsanız jiçbir performans kaybı olmaz. Lakin garantinizi kaybedersiniz :) Ama fabrika çıkışlı O.C lu GAMİNG X modelini alırsanız hem O.C lu olarak hem de garantiyi bozmadan kullanırsınız. Bunun dışında fan modelleri farklı fakat bu çok önemli bir ayrıntı değil. Fanların çalışma mantığı da aynı çünkü 50-60 dereceden önce ikisi de çalışmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Performans farkı şu şekilde var; GAMİNG X modeli fabrikadan overclocklu geliyor. ARMOR modeli ise overclocksuz geliyor. Eğer ARMOR u aynı değerlere O.C yaparsanız jiçbir performans kaybı olmaz. Lakin garantinizi kaybedersiniz :) Ama fabrika çıkışlı O.C lu GAMİNG X modelini alırsanız hem O.C lu olarak hem de garantiyi bozmadan kullanırsınız. Bunun dışında fan modelleri farklı fakat bu çok önemli bir ayrıntı değil. Fanların çalışma mantığı da aynı çünkü 50-60 dereceden önce ikisi de çalışmıyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Yanlışınız var hocam, ARMOR modeli de O.C'lu geliyor. Hatta frekanslar neredeyse aynıydı son incelediğimde. Diğer farkları da biliyorum zaten, sadece merak ettiğim saf performans farkı ve fps değerleri. Bu konuya dair test veya yorum bulamadım. Birkaç gün içinde alacağım için net bir bilgi elde etmek istemiştim.

@Remin Hatrına Hocam senin bu konuda bir bilgin var mı? Bir de sana özelden sormak istediğim birkaç şey var, mümkün mü acaba?

Yanlışınız var hocam, ARMOR modeli de O.C'lu geliyor. Hatta frekanslar neredeyse aynıydı son incelediğimde. Diğer farkları da biliyorum zaten, sadece merak ettiğim saf performans farkı ve fps değerleri. Bu konuya dair test veya yorum bulamadım. Birkaç gün içinde alacağım için net bir bilgi elde etmek istemiştim.

@Silinen üye Hocam senin bu konuda bir bilgin var mı? Bir de sana özelden sormak istediğim birkaç şey var, mümkün mü acaba?

Ben değerlere MSI ın kendi sitesinden baktım siz nerden öğrendiniz acaba aynı olduğunu ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı