2. el R5 3600 ve RX 5700XT sistem için öneriler

lazkopat1599

Hectopat
Merhaba. Bu sistemi yeni aldım. 2. el, 3 aylıkmış. Üstüne ekleme yapmam gereken bir şey var mı? Sadece oyun oynamak amacım. Her oyunu Ultra'da açsın istiyorum. Bir de overlock nasıl yapacağım? İşlemci 60 80 derecede geziyor. Assasin Creed Odyssey'de Radeon yazılımında GPU otomatik hiz aşırıtma yaptım. Ama oyundayken GPU kullanımı yüzde yüz gösteriyor. Ama hiçbir şekilde kasma donma sorunu yok.

Screenshot_20200226_211357_com.sahibinden.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama oyundayken GPU kullanımı yüzde yüz gösteriyor.
Darboğaz bu dediğinizin tam tersinin olmasıdır. Mesela işlemci kullanımı %100, GPU kullanımı %30 gibi.
Sizin yaşadığınız durum zaten olması gereken hali.

Önerilere gelince RAM'lerinizi 3600 MHz'ye hız aşırtabilirsiniz mesela.
Bir de BIOS üzeinden CPB (Core Performance Boost) ayarını kapatmanızı öneririm. Bu sayede stabil bir şekilde OC yapmak için sistemi hazır hale getirebilirsiniz.. İşlemci sıcaklığının da düştüğünü göreceksiniz.
Kolay gelsin.😊

Darboğaz bu dediğinizin tam tersinin olmasıdır. Mesela işlemci kullanımı %100, GPU kullanımı %30 gibi.
Sizin yaşadığınız durum zaten olması gereken hali.

Önerilere gelince RAM'lerinizi 3600 MHz'ye hız aşırtabilirsiniz mesela.
Bir de BiOS üzeinden CPB (Core performance Boost) ayarını kapatmanızı öneririm. Bu sayede stabil bir şekilde OC yapmak için sistemi hazır hale getirebilirsiniz. İşlemci sıcaklığının da düştüğünü göreceksiniz.
Kolay gelsin.😊

RAM'leri nasıl hız aşırtma yapacagım test yaptım otomatik modda bazen 2400 bazen 3200 MHz'de çalışıyorlar BiOS'dan RAM MHz kısmında Auto yazan yeri 3200 MHz'e cıkartıp kaydedip kapattım sistem açılmadı.

RAM'leri nasıl hız aşırtma yapacagım test yaptım otomatik modda bazen 2400 bazen 3200 MHz'de çalışıyorlar BiOS'dan RAM MHz kısmında Auto yazan yeri 3200 MHz'e cıkartıp kaydedip kapattım sistem açılmadı.
İlk başta 3200MHz'de çalışmıyor muydu zaten? XMP açın o zaman.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı