2. el R7 7800x3D sistem mi alınmalı yoksa sistem mi yükseltilmeli?

Adnankoseoglu

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, aşağıdaki sistemi 3-4 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan topladım. 2060 ekran kartı vardı, onu satmıştım ve yakın zamanda 1660 Super aldım. Ek olarak Samsung SSD ekledim sisteme.

Ama sistem eskisi kadar hızlı değil masaüstünde bile yavaş gibi. Genel kullanım ve PUBG CS gibi oyunlar oynuyorum. En baba Warzone oynarım veya bir tık üstü Cyberpunk vs. oynarım. Güncel sistem PUBG de kasıyor ancak işlemciden mi ekran kartında mı anlamadım.

Önümde iki seçenek var, bu sistemi 10.000 TL'ye satıp 0 veya ikinci el 7800x3D'li bir sistem almak veya bu sistemi kaliteli bir anakart ve 7800x3D ile güncelleyip bir süre sonra ekran kartını da değiştirmek. Böyle olursa yüksek seviye bir anakartta alabilirim.

Ancak akla takılan şey ve asıl sormak istediğim; mevcut PSU güçlü bir b650/x670 i ve 7800x3D'yi kaldırır mı?
Masaüstü almamın amacı birkaç parça değiştirerek sürekli sistemi güncel tutmaktı ancak yine tüm sistemim değişmesi gerekiyor.
O sebeple güçlü bir anakartla 7500F alıp yavaş yavaş yetmediği yerde sistemi güncelleyerek devamda edebilirim ama böyle olunca bir parça 0 olacak bir parça 3-5 aylık bu sorun yaratır mı?

Yeni bir sistemmi alayım anakartı sağlam olacak ve 8000 serisi AMD 5000 serisi RTX çıkınca onlarla güncelleyeceğim yoksa mevcut sistemime güçlü bir anakart AMD işlemci RAM alıp 8000 serisi 5000 serisi çıkınca PSU da değişerek 2. bir güncelleme yapmak mı?

Umarım anlatabilmişimdir.

PC özellikleri:
  • İşlemci: Intel i5 9400F.
  • RAM: HyperX Fury 2x8GB.
  • Anakart: MSI B365M PRO-VH
  • Ekran kartı: MSI 1660 Super Gaming X (6 aylık)
  • Xiagmatek Beast 4xrgb 650W80PLUS Power.
  • WD 500GB blue 3D SATA SSD, Samsung 970 EVO Plus 1TB M.2 SSD.

@Mahkumm siz bayağı ilgilisiniz galiba. Bakabilir misiniz rica etsem.

Bilgili değilim pek yalan olmasın.
Sistem yükseltmesi yapıyorum şu an 1 tanesi evde oyun oynamak için 1 tanesi iş yerimde işleri halletmek için.
Şahsen her şeyi sıfır almak mantıklı geliyor 2.el düzgün satıcı bulmak zor

Ben şahsen şu an işlemci anakart RAM ve PSU değişimi yapacağım
İleride kasada değiştirebilirim kısaca komple sistemi dizeceğim ekran kartım 6800XT RTX 4090 almak istedim fakat gereksiz masraf onun yerine 8000 serisi gelirse o şekilde degerlendirecegim onun içinde
PSU şu an 750W benimki 1000W düsünüyorum.

Merhaba, aşağıdaki sistemi 3-4 yıl önce Vatan Bilgisayar'dan topladım. 2060 ekran kartı vardı, onu satmıştım ve yakın zamanda 1660 Super aldım. Ek olarak Samsung SSD ekledim sisteme.

Ama sistem eskisi kadar hızlı değil masaüstünde bile yavaş gibi. Genel kullanım ve PUBG CS gibi oyunlar oynuyorum. En baba Warzone oynarım veya bir tık üstü Cyberpunk vs. oynarım. Güncel sistem PUBG de kasıyor ancak işlemciden mi ekran kartında mı anlamadım.

Önümde iki seçenek var, bu sistemi 10.000 TL'ye satıp 0 veya ikinci el 7800x3D'li bir sistem almak veya bu sistemi kaliteli bir anakart ve 7800x3D ile güncelleyip bir süre sonra ekran kartını da değiştirmek. Böyle olursa yüksek seviye bir anakartta alabilirim.

Ancak akla takılan şey ve asıl sormak istediğim; mevcut PSU güçlü bir b650/x670 i ve 7800x3D'yi kaldırır mı?
Masaüstü almamın amacı birkaç parça değiştirerek sürekli sistemi güncel tutmaktı ancak yine tüm sistemim değişmesi gerekiyor.
O sebeple güçlü bir anakartla 7500F alıp yavaş yavaş yetmediği yerde sistemi güncelleyerek devamda edebilirim ama böyle olunca bir parça 0 olacak bir parça 3-5 aylık bu sorun yaratır mı?

Yeni bir sistemmi alayım anakartı sağlam olacak ve 8000 serisi AMD 5000 serisi RTX çıkınca onlarla güncelleyeceğim yoksa mevcut sistemime güçlü bir anakart AMD işlemci RAM alıp 8000 serisi 5000 serisi çıkınca PSU da değişerek 2. bir güncelleme yapmak mı?

Umarım anlatabilmişimdir.

PC özellikleri:

@Mahkumm siz bayağı ilgilisiniz galiba. Bakabilir misiniz rica etsem.

Hocam yeni oyunları oynama isteği uyanacak muhtemelen 2 yıl içinde GTA 6 PC'ye portlanacak sanırım oynamak isterseniz şu andan itibaren ucuza bilgisayar bileşenlerini kapmaya çalışın DDR5 geçmek mantıklı olacak gibi yeni nesil işlemciler o şekilde portlanacak gibi.

Son düzenleme:
Bilgili değilim pek yalan olmasın.
Sistem yükseltmesi yapıyorum şu an 1 tanesi evde oyun oynamak için 1 tanesi iş yerimde işleri halletmek için.
Şahsen her şeyi sıfır almak mantıklı geliyor 2.el düzgün satıcı bulmak zor.

Ben şahsen şu an işlemci anakart RAM ve PSU değişimi yapacağım.
İleride kasada değiştirebilirim kısaca komple sistemi dizeceğim ekran kartım 6800XT RTX 4090 almak istedim fakat gereksiz masraf onun yerine 8000 serisi gelirse o şekilde degerlendirecegim onun içinde.
PSU şu an 750W benimki 1000W düsünüyorum.

Hocam yeni oyunları oynama isteği uyanacak muhtemelen 2 yıl içinde GTA 6 PC'ye portlanacak sanırım oynamak isterseniz şu andan itibaren ucuza bilgisayar bileşenlerini kapmaya çalışın DDR5 geçmek mantıklı olacak gibi yeni nesil işlemciler o şekilde portlanacak gibi.

Başlığı değiltirmişler. 2.el olarak düzünmeyin. 0 sistemmi toplanmalı yoksa mevcut sistemime DDR5 RAM anakart işlemci alsam sorun yaşar mıyım? Ekran kartı PSU daha sonra yenilerim. PSU yeter mi ROG B650 ve 7800x3D için, ayrıca 1660 Super ile sorun yaşar mıyım bir süre?

Direkt 0 almak maliyetli olacak ama yavaş yavaş alırsam kaliteli anakart ve işlemci ile başlayabilirim. 6 ay sonra da diğerlerini yenilerim. @Mahkumm

Başlığı değiltirmişler. 2.el olarak düzünmeyin. 0 sistemmi toplanmalı yoksa mevcut sistemime DDR5 RAM anakart işlemci alsam sorun yaşar mıyım? Ekran kartı PSU daha sonra yenilerim. PSU yeter mi ROG B650 ve 7800x3D için, ayrıca 1660 Super ile sorun yaşar mıyım bir süre?

Direkt 0 almak maliyetli olacak ama yavaş yavaş alırsam kaliteli anakart ve işlemci ile başlayabilirim. 6 ay sonra da diğerlerini yenilerim. @Mahkumm

Ekran kartı da yenilenmeli imkan varsa. Satın üstüne ekleyip güzel bir hazır sistem bakın derim 7500f'li.

Arkadaşın dediği gibi ekran kartı yükseltilmelidir.
Şu anki sisteminde kac W PSU.

Ekran kartıda değişecek zaten ancak 7500Fli a seviye bir kötü anakart yerine mevcut sisteme güçlü anakart ve işlemci alsam ekran kartını sonra yenilesem birkaç ay sorun yaratır mı mevcut sistemim onu soruyorum?

650W mevcut PSU. @Mahkumm

Ekran kartıda değişecek zaten ancak 7500FLI a seviye bir kötü anakart yerine mevcut sisteme güçlü anakart ve işlemci alsam ekran kartını sonra yenilesem birkaç ay sorun yaratır mı mevcut sistemim onu soruyorum?

Ekran kartı çogu oyunlarda sıkıntı yaratır fakat CS:GO2 Valorant vb oyunları oynatır Valorant işlemciden yiyor CS2 de pek bilgim yok.
PSU: 1000W alacağım AMD 8000 serisi güç tüketimini bilmediğimden şu an ve ileriye dönük yatırım yapmaya karar verdim.
Şurdan bakabilirsin sistemine kuracagın sisteme yakın bir sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekran kartı çogu oyunlarda sıkıntı yaratır fakat CS:GO2 Valorant vb oyunları oynatır Valorant işlemciden yiyor CS2 de pek bilgim yok.
PSU: 1000W alacağım AMD 8000 serisi güç tüketimini bilmediğimden şu an ve ileriye dönük yatırım yapmaya karar verdim.
Şurdan bakabilirsin sistemine kuracagın sisteme yakın bir sistem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1000W'lık bir psu 4090 seviyesinde bir kart için bile fazla. 4090 + üst seviye Intel işlemci olunca düşünülebilir. Amd'nin oyun işlemcileri için gereksiz. 7800x3D fazlasıyla verimli bir işlemci.

Ekran kartıda değişecek zaten ancak 7500Fli a seviye bir kötü anakart yerine mevcut sisteme güçlü anakart ve işlemci alsam ekran kartını sonra yenilesem birkaç ay sorun yaratır mı mevcut sistemim onu soruyorum?

Sorun yaratmaz. Ama dediğim gibi ekran kartı değişmeli yoksa işlemcinin pek bir etkisi olmayacaktır. 1440p kullanıyorsanız 4070 / 7800XT, 1080p ise 4060 / 4060Ti / 7700 XT güzel olur. Bütçe sınırı belli ise ben olsam işlemciyi 7500f yapar aradaki farkı karta harcardım.

Kasanızın hava akışı pek iyi değil o da değişirse güzel olabilir. Yani yine epey bir değişime çıkıyor olay :) Hazır sistem seçip parçaları değiştirme yoluna da gidebilirsiniz.

1000W'lık bir PSU 4090 seviyesinde bir kart için bile fazla. 4090 + üst seviye Intel işlemci olunca düşünülebilir. AMD'nin oyun işlemcileri için gereksiz. 7800x3D fazlasıyla verimli bir işlemci.

Sorun yaratmaz. Ama dediğim gibi ekran kartı değişmeli yoksa işlemcinin pek bir etkisi olmayacaktır. 1440p kullanıyorsanız 4070 / 7800XT, 1080p ise 4060 / 4060 Ti / 7700 XT güzel olur. Bütçe sınırı belli ise ben olsam işlemciyi 7500F yapar aradaki farkı karta harcardım.

Kasanızın hava akışı pek iyi değil o da değişirse güzel olabilir. Yani yine epey bir değişime çıkıyor olay :) hazır sistem seçip parçaları değiştirme yoluna da gidebilirsiniz.

Şu an 1080p hocam dediğin mantıklı ama 7500F düşük bir işlemci gibi geliyor bana o sebeple 7800 diyorum. Öyle diyorsan 7500Fli sıfır kasa çok rahat alabilirim heleki 4070 Ti almayacaksam bütçem fazlasıyla yeter.
Bende mevcut kasamı bozmadan satarsam daha iyi kar ederim diye düşünüyorum. @nobody11 teşekkür ederim.

Şu an 1080p hocam dediğin mantıklı ama 7500F düşük bir işlemci gibi geliyor bana o sebeple 7800 diyorum. Öyle diyorsan 7500Fli sıfır kasa çok rahat alabilirim heleki 4070 Ti almayacaksam bütçem fazlasıyla yeter.
Bende mevcut kasamı bozmadan satarsam daha iyi kar ederim diye düşünüyorum. @nobody11 teşekkür ederim.

7500f oyun için oldukça güzel bir f/p işlemci. AM4'un 5600'u gibi bir konumu var. 7600'den tek farkı dahili ekran kartı. 7500f 5800 lira, 7800x3D 12600 lira. Amaç oyun ise üzmeyecektir. Aradaki farkı ekran kartına harcamak daha mantıklı geliyor bana. Bütçenize en uygun hangi kartlı sistemi alabiliyorsanız alın derim ben 7500f ile. 4070'li sistem güzel olur. Hakkı 1440p ama 1080p'de de kullanılır tabii. Ömrü uzun olur vram ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı