2. el RTX 3060 Ti vs RX 6700XT

Neden bu kadar gerginsin?

İkinci el ürün satın alınmaz hocam başın çok ağrır söyleyeyim.

Arkadaşın gözler bazı oyunlarda VRAM grafiğini görmüyor sanırım.
Neye dayanarak bunu söylüyorsun?
Çok nadir görüyorum 7-8 VRAM kullanımı.
Oynadığım oyunlarda 4-5-6 kullanılıyor genelde.
Farklı oyunlarda durum farklı olabilir ama bu sana boş yapma hakkını vermez.

İkinci el ürün satın alınmaz hocam başın çok ağrır söyleyeyim.
Temiz bulunursa sıkıntı olmaz.

Neye dayanarak bunu söylüyorsun?
Çok nadir görüyorum 7-8 VRAM kullanımı.
Oynadığım oyunlarda 4-5-6 kullanılıyor genelde.
Farklı oyunlarda durum farklı olabilir ama bu sana boş yapma hakkını vermez.
Yeni oyunların hemen hemen hepsi 10++ Vram kullanıyor. Nvidia tarafında RT var diye savunup, RT açılınca ki artan VRAM kullanımından bir haber olup, AMD'nin yıllardır RT teknolojisini kullandığını bilmemenizi hiç katmayacam bile. Sonuç olarak, gereksiz fanboyluk yapmamak lazım. Bir AMD Fanboyu olarak, 3-4080-4090 canavar gibi kartlardır, 3-4070 Ti 'da kurtarır hadi diyelim ama daha aşağıları tamamen üst sınıf kartlara bütçesi yetmeyen oyunculara yapılmış para tuzağı. Total War: Warhammer 3 sardım tekrardan bu aralar, herşey ultra ayarlarda VRAM kullanımı 12-13 seyrediyor. Warzone 2; 6-7 arası Hogwarts Legacy: 12'lerde.. liste böyle gidiyor. VRAM yüksek olan kartlar daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır her yönden. Biraz mantıklı düşünseniz 8gb VRAM sahibi kartınız var ise, 8VRAM üzeri veya sınırda kullanım yapan oyunlarda FPS kaybı yaşayacak ve oyun performansınız leş gibi olacaktır. Nvidia olduğundan dolayı kart tavsiyesi vermek yerine etik olarak tavsiye vermeniz lazım. Yeni sistem toplayan veya kart alan arkadaşlara bütçelerinin el verdiği en iyi kartı tavsiye etmek gerekir.
Yaklaşık 1 senedir 6800 XT kullanıcısıyım, her çıkan güncelleştirmeyi yapıyorum bir sorunla karşılaşmadım. He, bu demek değil ki AMD yazılım konusunda Nvidia ile kafa kafaya. Evet değil ama 5x serisinden bu yana güzel iyileştirilmiş. Sene sonlarına doğru FSR 3.0 ve güncelleştirmeler ile 7900 XTX kartlarının 4090'dan daha iyi olacağınıda düşünüyorum.

RX 6800'e biraz bakındım ve daha cazip geldi. Sanırım 6800 ile devam edeceğim. Öneride bulunan arkadaşlara teşekkürler.
İşlemciniz AMD ise, AMD SmartAccess Memory açabilirsiniz Bios üzerinden. Performansa güzel katkısı var.

Neden bu kadar gerginsin?
Açıklamalarını yaptım dostum

Son düzenleme:

Gerçekten AMD sevdana hayran kaldım dostum. Ciddiyim.
Ancak hayallere dalma.
7900 XTX, 4090'a yaklaşabilecek bir kart olduğunu sanmıyorum biraz saçmalamışsın.
Orta ve giriş seviyesinde AMD'nin uygun fiyat politikasını severiz ama üst segmentte NVIDIA rakibi yok.
AMD fakir kartı.
Fanboy olmayan herhangi birisi performansı ve fiyatı yakın iki kart arasından NVIDIA tercih edecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben Asus Dual rx 6700 xt kullanıyorum. 3060 ti almanı öneririm

Değerli arkadaşım, sokak ağzıyla konuşmak yerine, veriye dayalı objektif bilgiler paylaşsan , yorumlar yapabilirsen ciddiye almak isterim seni.

@partylikeits1941 Hocam güzel açıklamıştı. Sen yine de bir oku.

Olsun bence yine de 3060ti almalı.

@Valerys neden güldün hocam anlayamadım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…