Yeni oyunların hemen hemen hepsi 10++ VRAM kullanıyor. NVIDIA tarafında RT var diye savunup, RT açılınca ki artan VRAM kullanımından bir haber olup, AMD'nin yıllardır RT teknolojisini kullandığını bilmemenizi hiç katmayacağım bile. Sonuç olarak, gereksiz fanboyluk yapmamak lazım. Bir AMD Fanboyu olarak, 3-4080-4090 canavar gibi kartlardır, 3-4070 Ti'da kurtarır hadi diyelim ama daha aşağıları tamamen üst sınıf kartlara bütçesi yetmeyen oyunculara yapılmış para tuzağı. Total War: Warhammer 3 sardım tekrardan bu aralar, her şey Ultra ayarlarda VRAM kullanımı 12-13 seyrediyor. Warzone 2; 6-7 arası Hogwarts Legacy: 12'lerde. Liste böyle gidiyor. VRAM yüksek olan kartlar daha uzun ömürlü ve performanslı olacaktır her yönden. Biraz mantıklı düşünseniz 8 GB VRAM sahibi kartınız var ise, 8VRAM üzeri veya sınırda kullanım yapan oyunlarda FPS kaybı yaşayacak ve oyun performansınız leş gibi olacaktır. NVIDIA olduğundan dolayı kart tavsiyesi vermek yerine etik olarak tavsiye vermeniz lazım. Yeni sistem toplayan veya kart alan arkadaşlara bütçelerinin el verdiği en iyi kartı tavsiye etmek gerekir.
Yaklaşık 1 senedir 6800 XT kullanıcısıyım, her çıkan güncelleştirmeyi yapıyorum bir sorunla karşılaşmadım. He, bu demek değil ki AMD yazılım konusunda NVIDIA ile kafa kafaya. Evet değil ama 5X serisinden bu yana güzel iyileştirilmiş. Sene sonlarına doğru FSR 3.0 ve güncelleştirmeler ile 7900 XTX kartlarının 4090'dan daha iyi olacağınıda düşünüyorum.
Eki Görüntüle 1698476
İşlemciniz AMD ise, AMD SmartAccess Memory açabilirsiniz BIOS üzerinden. Performansa güzel katkısı var.
Açıklamalarını yaptım dostum