2. el RTX 3070 alırken nasıl test yapılmalı?

O nasıl bir sıcaklıktır, macun değişimi şart. GPU Z değerleri iyi ise sadece macun değişimi ve ped değişimi ile rahatça sıcaklığı halledilir. Bu arada ped´lerin etrafına bir bak, etrafı nemli gibi ise Mining yapılmış demektir. Eğer öyle ise alma.

Ancak sadece oyun oynayacaksan AMD tarafında 10K bandında RX 6800 XT alabilirsin.
elimdeki rx 580 sapphire special editon 8gb ile takas üstüne 6k vererek alıcam o yüzden çok uyguna geliyor onun harici gpu z değerleri stabil düz çizgiler bilgim yok ama stabil çalıştığını anlayabiliyorum absürt bir durumla karşılaşmadım ve kart fiziksel olarak çok temiz sanki kullanılmamış gibi. yinede inceledim ve mining için dediğiniz kontrölleri yaptım

Bahsettiğiniz nem kompanentleri lehimlerken devreye zarar vermesin diye sürülen pasta. Kartın macunu değişmez ise hava akışının olmadığı ortamda çalışır ise ısıdan kaynaklı pasta erir ve nemli bir görünüm olur. O görüntü illaki mining yapıldığı anlamına gelmez. Ayrıca kartla minig yapılmış olsa dahi eğer karta ROM atılmadıysa ve kartın bakımları doğru zamanında yapıldıysa hiçbir şey olmaz.

Macun değişimi sonrasında bakın, sıcaklıklar. Bu değerlere yakın seyreder ise uzak durun.
miningi anlamak zor çünkü kart dediğiniz gibi yük altındayken ısı kaynaklı pastası eriyor ve nemli oluyor. bunun mining mi yoksa fazla zorlayacak oyunlar mı olduğunu bilemiyoruz. yapabileceğimiz tek şey düzgün bakımı yapılmış ve güvenilir kişiden almak

Technopat Haberler

Geri
Yukarı