2. el RX 580 sistem toplanır mı?

Fancyyy

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, bir arkadaşım yakında 2. el bir sistem toplayacak. Bu aralar aklında Ryzen 5 2600 + RX 580'li bir sistem toplamak var. Yaşadığımız şehirde 2. el RX 580 satan birini bulamadık maalesef. Bu yüzden alacağı kartı gidip test edemeyeceğiz.

Biliyorsunuz ki RX 580'ler Bitcoin madenciliği için sıkça kullanılıyor. Yani arkadaşın alacağı kart da önceden Mining için kullanılmış olabilir. Onu da bu konuda uyardım ama pek kulak asmadı. Sizce bu riski almalı mı yoksa başka alternatiflere mi yönelmeli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soruna farklı bir cevap vereyim.

Resmen ateşle oynuyorsun. Bırak o arkadaşın seni dinlemiyorsa uğraşma. Aldıktan 3 ay sonra gelip sana suç atacak, tecrübeyle sabit. Ne yaparsan yap de geç.

RX 580 almak inanılmaz riskli. Hele bir de görmeden alacaksanız hiç almayın. Farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. İndirim bekleyin.

Soruna farklı bir cevap vereyim.

Resmen ateşle oynuyorsun. Bırak o arkadaşın seni dinlemiyorsa uğraşma. Aldıktan 3 ay sonra gelip sana suç atacak, tecrübeyle sabit. Ne yaparsan yap de geç.

RX 580 almak inanılmaz riskli. Hele bir de görmeden alacaksanız hiç almayın. Farklı alternatiflere yönelebilirsiniz. İndirim bekleyin.
Çok haklısınız. Arkadaş zaten bu konularda biraz kıt. Sizin dediğiniz gibi ne yaparsan yap diyip geçiceğim.

Aman aman uzak durasın. @Mert haklı fazlasıyla o kartları sıfır diye satılan yerlerden bile almaya korkarım ben kaldı ki 2. el... :)

Selamlar, bir arkadaşım yakında 2. el bir sistem toplayacak. Bu aralar aklında Ryzen 5 2600 + RX 580'li bir sistem toplamak var. Yaşadığımız şehirde 2. el RX 580 satan birini bulamadık maalesef. Bu yüzden alacağı kartı gidip test edemeyeceğiz.

Biliyorsunuz ki RX 580'ler Bitcoin madenciliği için sıkça kullanılıyor. Yani arkadaşın alacağı kart da önceden Mining için kullanılmış olabilir. Onu da bu konuda uyardım ama pek kulak asmadı. Sizce bu riski almalı mı yoksa başka alternatiflere mi yönelmeli?
Yukarıdaki arkadaşın dediklerine harfiyen katılıyorum. Görmeden almak çok sakıncalı bir işlem bir de üstüne RX580 Mining için kullanılan ekran kartlarının başında geliyor. RX 580 yerine yakın bütçelerde bulursanız GTX 1060 modellerine yönelebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı