2.el RX6800'li sistem alınır mı?

Biraz pahalı. Ederi en fazla 19-20k derdim ben. Biraz daha çıkıp sıfır 4060'lı kasa almak veya AM5 sistem toplamak daha mantıklı bence.

Hocam pek anladığım konular değil, sadece oyun amaçlı alacağım. AM5 ne onu bile bilmiyorum.

Daha güncel bir soket tipi. AM4 2016'da çıktı AM5 2022'de.
Anlamanız için şöyle örnek vereyim AM4 sokette kalırsanız ileride takabileceğiniz en yüksek ekran kartı 100 FPS veriyorsa AM5'te takabileceğiniz en yüksek ekran kartı 200-300FPS verir. (1080p için zaten daha fazlası takılmaz 2K veya 4K için takacaksanız takabilirsiniz bu sisteme ve tabii ki verileri farazi söyledim.)

Kısaca ileride yükseltmek isterseniz AM5 çok daha kolaylık sağlıyor ve masrafsız oluyor. AM4'te biraz kısıtlı kalıyorsunuz takabileceğiniz işlemcinin gücü belli olduğu için.

Sıfırı 25k mı? Millet gerçekten kazık atmaya yer arıyormuş.

Yeni bir konu açın sıfır sistem önersinler şu an ben bulamadım. Bir de YouTube'da PC hocası Donanım Arşivi gibi kanallar ara sıra sınırlı stoklu uygun fiyatlı güzel sistemler satıyorlar onları kovalayabilirsiniz. Ama ikinci el almanızı önermiyorum.

Anladım hocam bütçe artarsa AM5 sistem dizmeye çalışırım.

Enermax StarryFort SF70F Gaming Kasa (Kampanyalarla 1650 TL'ye denk geliyor.)
İkinci elden ekran kartı için 10k bütçe kalıyor. Eğer ki FPS oyunlarında takılcam diyorsan işlemciyi yükseltip kartı düşürebilirsin.

Enermax StarryFort SF70F Gaming Kasa (kampanyalarla 1650 TL'ye denk geliyor.)
İkinci elden ekran kartı için 10k bütçe kalıyor. Eğer ki FPS oyunlarında takılcam diyorsan işlemciyi yükseltip kartı düşürebilirsin.

Sağ olun hocam temiz ekran kartı da bulursam tam olur, veya sıfır önerebileceğiniz kart var mı? Online ve FPS oyunlarıyla işim yok genelde hikayeli oyunlar.

Sağ olun hocam temiz ekran kartı da bulursam tam olur, veya sıfır önerebileceğiniz kart var mı? Online ve FPS oyunlarıyla işim yok genelde hikayeli oyunlar.

Sıfır önereceğim kart şahsen ikinci eldeki çok daha güçlü olur. RX 6800'in normal haline bakın. Sıfır için RX 7600 bakabilirsin. Ama önceliğin RX 6800 olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı