2. el S10 serisi neden çok pahalı?

Bence pahalı değil. 7000₺'ye temiz bulabiliyorsunuz. O paraya şimdi A0x serisi satılıyorken eski amiral gemisi S10'u almak mantıklı olur. S10 gayet kaliteli bir telefon.
 
Aslında pahalı olmasının sebepleri başta parçalarının nadir olması veya üretim maliyetinden kaynaklı bir şey aslında s serisini güncel modelleri olmasına rağmen S10 hem parçaları hem kendisi Türkiye'de gereksiz pahalı bunun yanı sıra bir de ikinci el satışta "benim telefonum en iyisi, problemsiz"dediklerinden dolayı fiyatlar birbirini katlıyor.
 
Şuanın A serisi ile aynı fiyata bulunabiliyor. Eski dönemin amiral gemisi bir telefonu almak A serisi almaktan daha mantıklı hocam. 5k iyice değerini öldürmek olur. S10 Plus kullanan arkadaşım var hala canavar gibi telefon.
 
Çıktığı dönemde özellikle performans konusunda bazı sorunları vardı, benchmark yazılımlarında uçuk kaçık puanlar aldığı halde aynı performansı normal kullanımda yansıtamıyordu. Ayrıyeten ekran için kamera ve parmak izi okuyucu gibi s serisindeki bazı güncellemelerin denemesi olarak da bu cihaz ortaya çıktı. Şahsen S8, S9 ya da S20 alırım ancak S10 ailesini ben olsam tercih etmem. Samsung bile S10 serisinin varlığını hatırlamak istemiyor gibi bir tavır sergiliyor.
Eski üst segment cihazların temel problemi hepimizin AMOLED diye içinin gittiği ekranlarının ne yazık ki ikinci el telefon kadar pahalı olması, bu tarz telefonların ekran hasarlı olarak ederleri 500TL civarıdır bizde uçuk para isteyenleri anlayamıyorum. Yani sağlamı 6000TL istenen cihazın ekran kırığı 5000TL.
Öte yandan fiyat günümüz koşullarında normal sayılır, her türlü Redmi 9C gibi çöp telefonlar yerine bu tarz telefonlar daha mantıklı, ancak burada da güncelleme konusunda eskide kaldı.
 

Geri
Yukarı