2. el sistem satmak

Makaleler
1
R7 240 O.C 2 GB.
AMD A6 6400K O.C.
A58M-E.
4 GB DDR3 1600MHz RAM.
Bu sistemi 2. el 1400-1600 TL'ye satmak dolandırıcılık olur mu?

Çünkü şahsen dolandırıcılıktan çok korkuyorum ve insanların hayalleriyle oynamak istemiyorum.

Alım-satım yapan bana göre yüksek fiyattan satmak dolandırıcılık değildir, tabii mutlak şartı yalan söylememektir.

Dikkat etmen gereken, fiyatıyla ilgili yalan söylememek. Yani bu fiyata en iyisi, çok iyi, ederinden düşük tarzı söylemlerde bulunma. Ben satarken fiyat konusunda sadece pazarlık yaparım. Parçalara göre uygun koydum demem, aynı şekilde pahalı koydum da demem. Parçalar neyse o şekilde bahset. Zaten pahalı koyduğunu anlayan birisi gelip çok ucuza/ederine almak için pazarlık etmez.

Sonuç olarak pahalı da koysan yalan söyleme. Yalan söylediğin sürece dolandırıcısındır. Ama istediğin fiyata koymakta ve satmakta özgürsün. Alan kişi de aynı şekilde istediği ürünü almakta serbesttir. Alan alır, almayan almaz. Kendi iradelerine sahipler, zorla aldırmıyorsun ya.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı