2. el ürün almak mı sıfır ürün almak mı?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 185173
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1B
S

Silinen üye 185173

Ziyaretçi
Selamlar, sizce 2. el ürün almak mı mantıklı yoksa sıfır ürün almak mı? Bence ürünü alırken kontrol edersek ve minimum 1 yıl garantisi bulunuyorsa o ürünü almakta problem yoktur diye düşünüyorum. Peki ya siz?
 
İkinci elde garantiye pek güvenmeyin. Değişim yapılacağı zaman fatura kimin adına ise ürün ona teslim ediliyor.

Ürün sorunsuz ise alınabilir. Garantiden çok ürünün temizliğine odaklanın.
Ben daha önce Vatan Computer'dan alınmış GTX 1060 aldım ve fanı kırıldığı için garantiye yolladım bir problem yaşamadım, bu yüzden garanti olsun dedim.
 
Ben daha önce Vatan Computer'dan alınmış GTX 1060 aldım ve fanı kırıldığı için garantiye yolladım bir problem yaşamadım, bu yüzden garanti olsun dedim.

Tamirde sorun olmaz ama değişim sırasında bazı firmalar fatura sahibine teslim ediyor ürünü. Tabii ki garantisi olması avantajdır ama sırf garantisi var diye güvenmeyin.
Garanti dışı kalmış da olabilir mesela, servis dışında işlem yapılmıştır vs.
 
Selamlar, sizce 2. el ürün almak mı mantıklı yoksa sıfır ürün almak mı? Bence ürünü alırken kontrol edersek ve minimum 1 yıl garantisi bulunuyorsa o ürünü almakta problem yoktur diye düşünüyorum. Peki ya siz?
Alınan ürüne bağlı. Mesela ben Rx560'ı ve gtx 1050TI'ı hayatta 0'a almam.
 
2. el alırken olası olumsuz sonuçları da değerlendirip almak gerekiyor. Mesela ekran kartı almak istiyorum diyelim. Elimde güncel sürücüleri bile olmayan güçsüz ve antika bir ekran kartı varsa ve kırk yılın başı yeni bir ekran kartı satın almaya kalkıştıysam 2. el macerasına girmem. Ama elimde bir GTX 980 varsa ve bir GTX 1070 almaya karar verdiysem 2. el satın almayı gözden geçirebilirim, sonuçta bozuk çıksa bile zorda kalmam.
Ürünün 2. el fiyatının sıfırına oranı ve üründe çıkabilecek arızalar da dikkate almalık başka bir detay. Bazı şeyleri satın alan ve kullanmayan çok insan oluyor, 2. elde şaşırtıcı düzeyde ucuz fiyatlar yakalanabiliniyor.

Alınan ürüne bağlı. Mesela ben RX560'ı ve GTX 1050 Ti'ı hayatta 0'a almam.

Anladığım kadarıyla RX560 ve GTX1050 Ti bu bahsettiğin şaşırtıcı düzeyde ucuza yakalanabilen ürünlere giriyor.

Benim vermek istediğim başka bir örnek Logitech Extreme 3D Pro adlı joystick - flight stick. Zamanında 100 lira gibi bir fiyata almıştım (vay be şimdi 331 lira gözüküyor, görmeyeli uçmuş gitmiş).
Fakat o joysticki alıp kullanmadan bir köşede tutan ve komik fiyatlara satanlar vardı. Yani 100 liraya bir tane sıfırını almak yerine tanesi 30 liradan 3 tane ikinci elini alabilirdim. Bir tanesi dolandırıcı çıksa, bir tanesi bozuk çıksa ve sonuncu düzgün çalışıyor olsa o şekilde bile kâr etmiş olurdum. Üstelik bakımından baktığımızda bu akla gelen en olumsuz ve düşük olasılıklı senaryolardan biri için konuşuyorum, üçü de çalışır durumda bile olabilirdi. Ayrıca bu olumsuz senaryoda biri bozuk olsa bile elimde çalışan joystick için bir joystick dolusu yedek parça olurdu.
Bu arada ben de onu alalı 5 seneye yaklaştı, gözümün önünde duruyor ve hala kullanamadım. En son ilk aldığım zamanlarda onunla agar io oynamıştım, o zamanlar o oyun popülerdi. Alıp da kullanmayanlara enayi gözüyle bakıyordum ama ben de onlardan biri oldum.
 
Son düzenleme:
Minimum bir yıl garantili, yıpranmamış ve mining vb. işlemlerde kullanılmamışsa, ikinci el ürün alınabilir. Ben de ikinci el olarak bir ekran kartı aldım. Belirttiğim koşullara uyuyor. Ancak iki hafta sonra bir problem yaşarsam bu da işin şans faktörü. Ayrıca 2000 lira ve üzerine çıkılacaksa kesinlikle sıfır ürün öneririm. Ben 400 liraya kendi ekran kartımı satıp, üzerine 450 ekleme yaparak almıştım. Bozulsa bile nasip değilmiş der, geçerim. Ancak daha fazla performans alayım diye 2000 lira üzerinde ikinci el kart alınır ve arıza yaparsa cidden üzer.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı