2. el Zotac RTX3080 Trinity çok ısınıyor ve gürültülü çalışıyor

alperen.2002

Decapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, 2. el Zotac RTX 3080 Trinity aldım. 1 ayı aşkın süredir kullanıyorum. FPS olarak karttan memnunum ancak çok ısındığı için fan devri sürekli yüksek. Buna rağmen oyunlarda 83 derece civarında ve %85 fan devri düzeyinde çalışıyor. Alırken arkadaşlar padlerin ice Dragon ile değiştirildiğini ve Corsair termal macun kullanıldığını ve tüm bakımlarının daha yeni yapıldığını söylemişlerdi. Bu sıcaklık durumu beni rahatsız etmeye başladı ve fan devrinden dolayı kasa aşırı gürültülü çalışıyor. Kasanın ön ve üst kısmı hava alacak şekilde delikli yapıya sahip. NZXT H5 Flow olması lazım kasa modeli ve bilgisayarın ekran kartı hariç geri kalan tüm donanımları İtopya'dan sıfır olarak alındı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet arkadaşlar, 2. el Zotac RTX 3080 Trinity aldım. 1 ayı aşkın süredir kullanıyorum. FPS olarak karttan memnunum ancak çok ısındığı için fan devri sürekli yüksek. Buna rağmen oyunlarda 83 derece civarında ve %85 fan devri düzeyinde çalışıyor. Alırken arkadaşlar padlerin ice Dragon ile değiştirildiğini ve Corsair termal macun kullanıldığını ve tüm bakımlarının daha yeni yapıldığını söylemişlerdi. Bu sıcaklık durumu beni rahatsız etmeye başladı ve fan devrinden dolayı kasa aşırı gürültülü çalışıyor. Kasanın ön ve üst kısmı hava alacak şekilde delikli yapıya sahip. NZXT H5 Flow olması lazım kasa modeli ve bilgisayarın ekran kartı hariç geri kalan tüm donanımları İtopya'dan sıfır olarak alındı.
İstersen sen tekrar değiş macunu ve padleri.

Ped bakımı düzgün yapılmamışsa çekirdek ve soğucu arasında temassızlık olabilir ve bu da yüksek sıcaklıklara yol açar.
Zotan Trinity zaten iyi bir soğutucu sahip değil ama bu kadar da yüksek olmamalı. Ortalama 70-75 derecede çalışıyor olması lazım. Kasanın yan panelini çıkartıp deneyebilir misiniz?

Evet arkadaşlar, 2. el Zotac RTX 3080 trinity aldım. 1 ayı aşkın süredir kullanıyorum. FPS olarak karttan memnunum ancak çok ısındığı için fan devri sürekli yüksek. Buna rağmen oyunlarda 83 derece civarında ve %85 fan devri düzeyinde çalışıyor. Alırken arkadaşlar padlerin ice Dragon ile değiştirildiğini ve Corsair termal macun kullanıldığını ve tüm bakımlarının daha yeni yapıldığını söylemişlerdi. Bu sıcaklık durumu beni rahatsız etmeye başladı ve fan devrinden dolayı kasa aşırı gürültülü çalışıyor. Kasanın ön ve üst kısmı hava alacak şekilde delikli yapıya sahip. NZXT H5 Flow olması lazım kasa modeli ve bilgisayarın ekran kartı hariç geri kalan tüm donanımları İtopya'dan sıfır olarak alındı.

Mesela benim almamam için büyük sebep içinin açılması.

Zotac'ın birçok modelinin soğutması kötü. Undervolt ile çok basit çözebilirsiniz sorunu.

Evet ama öyle de FPS düşüşü yaşıyorum madem undervolt yapacağım daha düşük bir modelin sıfırını alabilirdim.

Açılmış, kurcalanmış karta hiç bulaşmasaydın keşke. Kalın Pad kullandılarsa soğutucu blok çipe tam temas etmiyordur. Normalde taş çatlasın 75 derece olur o kart.

Fiyatı çok uygun olduğu için böyle bir şey yaptım. 8250 TL'ye aldım ben bu kartı ve FPS olarak bir sorunu yok ama işte maalesef ısınma sorunu çok var. Bugün Afterburner ile %60'a çektim kartı FPS 360tan 300'e düştü ama kart 73 derece ve %64 fan devri ile çalışmaya başladı.

Evet ama öyle de FPS düşüşü yaşıyorum madem undervolt yapacağım daha düşük bir modelin sıfırını alabilirdim.

Fiyatı çok uygun olduğu için böyle bir şey yaptım. 8250 TL'ye aldım ben bu kartı ve FPS olarak bir sorunu yok ama işte maalesef ısınma sorunu çok var. Bugün Afterburner ile %60'a çektim kartı FPS 360tan 300'e düştü ama kart 73 derece ve %64 fan devri ile çalışmaya başladı.
Düzgün yapılan undervolt ile performans kaybı olmaz. Zaten kartın stok çalıştığı çekirdek hızının voltajını düşürmüş olursunuz ve bu sayede çektiği güç azalır.
Sıcaklık sorununu ancak kendiniz açıp bakım yaparak çözebilirsiniz. Ya bildiğiniz birisinden yardım alın ya kendiniz araştırın ya da düzgün bir yerde bakım yaptırın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı