2 Ethernet takınca bağlantı kopuyor

emrahyildirim82

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2017
Mesajlar
152
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba iş yerinde 2 ağ var. Birincisi şirketin interneti Ethernet ile bağlı. İkincisi normal internet ama yazıcı kullanmak için takıyoruz o da USB dönüştürücü ile takılıyor. İkisini takınca şirket interneti kesiliyor mecbur sırayla takıyoruz yazdırırken USB bağlıyoruz sonra çıkarıyoruz.
Soru şu: İkisini de kullanabilir miyim? Yazıcının bağlantısını sökmeden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ama sadece denemek zarar gelmez diye yazıyorum köprüleyerek kullanamayı dene istersen ya da ağ yöneticisinden lazım oldukça etkinleştir sonra devre dışı bırak.
 
Biraz saçma bir düzenek kurmuşlar. Cevaba gelecek olursak yazıcıların olduğu hatta geçtiğinizde internet bağlantısı olmadığından internet çıkışı olmaz. Bu tip bir karışıklığı önlemek ve kabloları çıkartmamak için aklıma gelen tek yol bağdaştırıcıları devre dışı bırakmaktan geçiyor. Şöyle ki iki kablo da bağlıyken yazıcının bağlı olduğu ethernet sürücüsünü devredışı bırakırsanız kabloyu çıkarmanıza gerek kalmaz ve internete erişebilirsiniz, yazıcıyı kullanacağınız zaman sürücüyü aktif edersiniz böylece o hatta geçer ve yazıcıyı da kullanabilirsiniz. İş bitince tekrar devredışı bırakırsınız böylece kablo çıkarma derdiniz olmaz. Daha mantıklı olan yol ise yazıcıyı ağda paylaşıma açmaktan geçiyor. Açın yazıcıları ağ ortamına şirketteki o internete bağlı olan herkes kullanabilsin böylece onu devre dışı bırak bunu çıkar derdi olmaz.
 
Biraz saçma bir düzenek kurmuşlar. Cevaba gelecek olursak yazıcıların olduğu hatta geçtiğinizde internet bağlantısı olmadığından internet çıkışı olmaz. Bu tip bir karışıklığı önlemek ve kabloları çıkartmamak için aklıma gelen tek yol bağdaştırıcıları devre dışı bırakmaktan geçiyor. Şöyle ki iki kablo da bağlıyken yazıcının bağlı olduğu Ethernet sürücüsünü devre dışı bırakırsanız kabloyu çıkarmanıza gerek kalmaz ve internete erişebilirsiniz, yazıcıyı kullanacağınız zaman sürücüyü aktif edersiniz böylece o hatta geçer ve yazıcıyı da kullanabilirsiniz. İş bitince tekrar devre dışı bırakırsınız böylece kablo çıkarma derdiniz olmaz. Daha mantıklı olan yol ise yazıcıyı ağda paylaşıma açmaktan geçiyor. Açın yazıcıları ağ ortamına şirketteki o internete bağlı olan herkes kullanabilsin böylece onu devre dışı bırak bunu çıkar derdi olmaz.

1. hat şirketin güvenli ağı.
2. hat normal internet ve yazıcı bu ağa bağlı.
İki kablodada internet olduğu için sanırım kesişiyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı