Çözüldü 2 faktör korumanın üstüne bir 2 faktör daha yapılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hockenheim

Hectopat
Herhangi bir uygulamada bulunan 2 faktör korumasını açtık diyelim. Farklı bir program ile bunun üstüne bir 2 faktör daha ekleyebilir miyiz? 2 kere sorması açısından veya farklı yollar için. Bir de 2 faktör bulunmayan bir uygulama veya sitedeki şifreme 2 faktör koruma ekleyebilir miyim?

Çözüm
Google - Microsoft Authenticator faktörleri:
1. faktör: Kullanıcı adını ve şifreni biliyorsun.
2. faktör: Güvenli cihaz diye tanımladığın cihazın ürettiği kodlara sahipsin.

SMS doğrulama faktörleri:
2. faktör: Sana ait bir cihaza gelen kodu sağlayabiliyorsun.

4 Faktörlü bir kimlik doğrulama senaryosu hazırlayalım örnek olarak:
2. faktör: Sana ait bir cihazdan kod sağlayabiliyorsun. (SMS ve Authenticator aynı şey.)
3. faktör: Sadece senin bilebileceğin bir bilgiyi biliyorsun, örneğin ilk evcil hayvanının adı.
4. faktör: Bedeninden bir parçayı, örneğin parmak izi veya iris kimliği, doğrulayabiliyorsun.

Bir şeyin güvenli sayılması için güvenlikçilerin temel aldığı 5 faktör var. Bunlardan ikisi kesin bilgi veremeyeceği için, 2 faktör doğrulaman gerekmesin diye kullanılır. Örneğin aynı konumdan erişiyor olduğunda kullanıcı adı ve şifre 1. faktör, konumun da 2. faktör olur ve cihazından ayrıca kod girmen gerekmez.

1 faktörlü doğrulama güvenlidir, 2 faktörlü doğrulama ekstra güvenlidir. Fazlası gerkesizdir.

Kusura bakma tam anlamadım ama eğer dediğimi yaparsak 2 kere onaylatması gerekmiyor mu artık? Hem İnstagramın kendisinden bir SMS hemde o uygulamalardan birinde bir onay şeklinde?
Hayır. SMS ve Authenticator senin cihaza erişimin olduğunu kanıtlar. Bu şekilde bakacak olursak ikisi de tek faktörü doğrular.
4 faktörü ilk defa duyuyorum. 2 faktörlü zaten çok işinize yarayacaktır eğer bilindik bir şifre koymadıysanız. Eğer çok karışık şifre kombinasyonu kullanıyorsanız (örneğin: A2n4._w*SC23 gibi) 2 faktöre de gerek yok.

4 faktörü ilk defa duyuyorum. 2 faktörlü zaten çok işinize yarayacaktır eğer bilindik bir şifre koymadıysanız. Eğer çok karışık şifre kombinasyonu kullanıyorsanız (örneğin: A2n4._w*SC23 gibi) 2 faktöre de gerek yok.
Kolay bir şifre kullandığım için en azından bir kere telefon numarasına SMS bir de e postaya kod tarzında bir koruma isterdim.

Hocam Edge'in ve Apple'nin önerdiği şifreler gibi bu.

Artık kırılamayacak bir şifre kombinasyonu yok maalesef. Eski keyloggerlardaydı o özel karakterleri okuyamama. 2 faktörlü dediğiniz gibi işine yarayacaktır. Ancak bu doğrulamanın uygulama üzerinden olması gerekli diye biliyorum. Onun harici yapabileceğiniz pek birşey olduğunu sanmıyorum.

Herhangi bir uygulamada bulunan 2 faktör korumasını açtık diyelim. Farklı bir program ile bunun üstüne bir 2 faktör daha ekleyebilir miyiz? 2 kere sorması açısından veya farklı yollar için. Bir de 2 faktör bulunmayan bir uygulama veya sitedeki şifreme 2 faktör koruma ekleyebilir miyim?

2 fac açıp şifreleyebilirsin.

Sayılır mı bilmiyorum ama hesaba giriş için USB key kullanıp cookie tutmayacak şekilde girersen 4 faktörlü olabilir (çok bilgim yok kendi fikrim)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı