2 Farklı marka RAM sıkıntı çıkartır mı?

ByEren19

Hectopat
Daha fazla  
MSI B450M PRO- M.2 V2 anakartım var. Tek slot RAM kullanıyorum
Crucial Ballistix Sport 8 GB 3000MHz DDR4 BLS8G4D30AESBK bir RAM daha alarak Dual Channel olarak kullanmak istiyorum fakat belirttiğim RAM sadece Vatan'da var. (380 TL) Farklı marka olarak aynı özelliklerde Kingston HyperX Fury 8 GB 3000 MHz DDR4 HX430C15FB3/8 (280 TL) bu RAM'i alsam sıkıntı çıkar mı?

MSI B450M PRO- M.2 V2 anakartım var. Tek slot RAM kullanıyorum
Crucial Ballistix Sport 8 GB 3000MHz DDR4 BLS8G4D30AESBK bir RAM daha alarak Dual Channel olarak kullanmak istiyorum fakat belirttiğim RAM sadece Vatan'da var. (380 TL) Farklı marka olarak aynı özelliklerde Kingston HyperX Fury 8 GB 3000 MHz DDR4 HX430C15FB3/8 (280 TL) bu RAM'i alsam sıkıntı çıkar mı?

Sorun çıkartmaz. MHz değerleri aynı olduğu zaman aynı olmasa dahi örneğin ana kartın 2600 MHz destekliyor ise RAM'lerin 2600 MHz'de çalışır. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun çıkartmaz MHz değerleri aynı olduğu zaman aynı olmasa dahi örneğin ana kartın 2600 MHz destekliyor ise RAM'lerin 2600 MHz'de çalışır. Herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Bunun kesinatını veremezsiniz CL değerleri de farklı olabilir. Ve CL değerlerinin farklı olması sıkıntı çıkartır.

CL değeri + Voltaj değeri + Anakart Uyumu = 2 farklı marka ve model RAM kullanabilme imkânı.

Arkadaşlar MHz aynı olmasa da olur demişler ama biri 2133MHz diğeri 3200MHz ise ikisini 2133MHz kullanmak zorundasın. Aksi hâlde çalışmaz.

Son düzenleme:
Bunun kesinatını veremessiniz CL değerleri de farklı olabilir. Ve CL değerlerinin farklı olması sıkıntı çıkartır.
Hocam arkadaşın dediği RAM lerin ikiside CL15 değerlerine sahip Ramler.

CL değeri + Voltaj değeri + Anakart Uyumu = 2 farklı RAM kullanabilme imkânı.

Arkadaşlar MHz aynı olmalı demiş lâkin hem haklı hem de haksızlar. Biri 2133 MHz diğeri ise 3200 MHz ise ikisini 2133 MHz kullanmak zorundasın. Aksi hâlde çalışmaz.

MHz aynı derken yanlış tanım yapmışım. Biri 1600 olsa diğeri 3000 ikisi de 1600'de çalışır

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı