2 farklı RAM aynı anda kullanılır mı?

Alican Akgün

Hectopat
Yer
Rize
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi.
Sistemim şu şekilde;

Anakart: MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi ATX.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHz (Turbo 4.6GHz)
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro DDR4 RAM 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL18 RAM bellek (cMW32GX4M2Z3600C18)

Şimdi elimde fazlalık kenarda duran 2 tane RAM var. Anakartımda 2 slot boş. Şu an aktif olarak kullandığım RAM'lerin yanına bu 2 RAM'i takabilir miyim? Düzgün problemsiz sorunsuz dertsiz tasasız kullanabilir miyim?

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    773,6 KB · Görüntüleme: 34
  • 2.png
    2.png
    425,2 KB · Görüntüleme: 37
Sistemim şu şekilde;

Anakart: MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi ATX.
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHz (Turbo 4.6GHz)
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro DDR4 RAM 32 GB (2x16 GB) 3600MHz CL18 RAM bellek (cMW32GX4M2Z3600C18)

Şimdi elimde fazlalık kenarda duran 2 tane RAM var. Anakartımda 2 slot boş. Şu an aktif olarak kullandığım RAM'lerin yanına bu 2 RAM'i takabilir miyim? Düzgün problemsiz sorunsuz dertsiz tasasız kullanabilir miyim?

Kimse onun garantisini veremez hocam. Uyumsuzluluk sorunu olması muhtemel, deneyip görün.

Serileri farklı olsa da MHz değerleri aynı eğer CL değerleri eşitse sorun olmaz eğer birisinin CL değeri diğerinden farklı ise yüksek olan CL değerine göre çalışır.

Yapmanı çok önermem. 32gb zaten yeterince fazla bir de sorun yaşatma ihtimali çok yüksek

Aynı özelliktelerse sıkıntı olmaz. Farklı marka model sıkıntı çıkartabilir ancak özelliklere nispeten sıkıntı az ihtimal ile olur diye düşünüyorum.

İlginiz için teşekkür ederim ancak " TechDelisi " ve '' HeaxR '' arkadaşların dediği gibi MHz ve CL değerleri aynı olmasından bu riski alıp kullanacağım ve durumu ilerleyen zamanlarda konuya yazarım problem oldu veya olmadı diye teşekkür ederim sağlıklı günler dilerim herkese.

Ben bu şekilde kullandım stabil çalışıyordu. MHz ve CL değerleri aynı olduğu sürece sorun olmaz.

Arkadaşlar RAM'lerin arkasına baktım da dikkatimi çeken bir şey oldu belki iyidir.
2 sindede 18-22-22-42 / 1.35v / v.3.31 yazıyor bu güzel güzel bir şey mi :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı