2 farklı RAM uyumlu çalışır mı?

firee

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimdeki RAM G.Skill Ripjaws V 8 GB 3000MHz DDR4 RAM'i upgrade yapmak istiyorum. Almayı düşündüğüm RAM G.Skill Ripjaws V 8 GB 3200MHz DDR4 RAM birbiriyle uyumlu çalışırlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı olsalar daha verimli olurlar benim bildiğim kadarıyla.

Bu soruların kesin cevabı olmaz, şans işi diyelim. Aynı marka ve model bile olsa üretim tarihlerinden kaynaklı kontrolcü, çip değişiklikleri vb. olabiliyor bunun da birbirleriyle nasıl ilişki kuracağını bilemeyiz. Sen al, tak, dene herhangi bir sıkıntı olursa zaten iade edersin.

Aynı marka model olup sorun yaşayan, farklı marka olup hiç sorun yaşamayan RAM'ler gördük. Önemli olan kutuda yazanlardan çok iç yapıları.

İkisinin aynı DDR ve aynı MHz olması zorunlu fakat diğer detayları bilmiyorum.
Sistem MHz ayarını en düşük RAM'e göre ayarlar. Aynı olma zorunluluğu yok ancak sağlıklı olmayacaktır, Volt olarak kesinlikle aynı olmaları gerekiyor. MHZ, Volt ve CL değerleri eş bir RAM alırsanız sorunsuz çalışması muhtemel ancak kesin değil. Ek bir parametre olarak RAM'lerde kullanılan çiplerin üreticisine bakarak aynı markayı kullanan bir modül seçebilirsiniz.

Bu soruların kesin cevabı olmaz, şans işi diyelim. Aynı marka ve model bile olsa üretim tarihlerinden kaynaklı kontrolcü, çip değişiklikleri vb. olabiliyor bunun da birbirleriyle nasıl ilişki kuracağını bilemeyiz. Sen al, tak, dene herhangi bir sıkıntı olursa zaten iade edersin.

Aynı marka model olup sorun yaşayan, farklı marka olup hiç sorun yaşamayan RAM'ler gördük. Önemli olan kutuda yazanlardan çok iç yapıları.
Taktıktan sonra uyumsuz çıkarsa iade konusunda sıkıntı çıkar mı?

Alığınız yere göre değişebilecek bir durum bu. Örneğin Amazon hiçbir problem çıkarmaz ancak. XYZtest gaming firması ürünü geri almak istemeyebilir.

Taktıktan sonra uyumsuz çıkarsa iade konusunda sıkıntı çıkar mı?

%99 çıkmaz. RAM kutularında tek zarar verebileceğin şey açma yerinde yuvarlak banttır. Onu da iade yapıldığında temiz bant ile geri kapatıyorlar. 14 günlük iade hakkın var itiraz edemezler.

RAM markalarına pek aşina değilim lakin üst düzey markalar ise yani kalitesi işçiliği tercih edilen bir malzeme kullanılıyorsa herhangi bir uyumsuzluk sağlıyacağını düşünmüyorum
Tek sorun FPS dropları yaşanabilir ya da atıyorum 100fps almanız gerektiği yerde daha düşük bir FPS yakalayabilirsiniz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı