2 GB RAM ile Windows 10 kasıyor

Peki sadece 4 GB RAM'e geçsek yeterli midir? Bir de işlemci değişmek gerekir mi? Şimdilik SSD için bütçe ayıramadık. İşlemci için de hangisini önerirsiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar bir tanıdığıma bir PC topladık özellikleri şu şekilde;
Anakart: ASUS P5KPL AM-SE
İşlemci: Intel Dual Core E6500 2.93GHz
RAM: 1×2 GB DDR2 667 MHz.
Ekran kartı: HD 5570 1GB.
PSU: 300Watt bilindik bir marka değil.
HDD: 200GB Samsung.

Windows 10 yükledim fakat inceden bir kasma söz konusu ne gibi değişiklikler yaparsam bu kasmadan kurtuluruz PC ders ve küçük çaplı oyun için kullanılacak.

Windows 10 sadece 4 GB RAM kullanıyor zaten. 8.1 kullanın.
 
En temizi Windows 7.Biraz eski ama kasmanın %50'sinden fazlasını engelliyor. Eğer laptop HDD'si ise Win 8 bile kasabilir
 
Windows 10 kadar leş bir sistem yok. Tamam her zaman en günceli iyidir ancak arkada bir sürü uygulama çalışıyor boşta 2 GB RAM yiyor. Neden daha iyi alternatifler varken Windows 10.

Sizin de dediğiniz gibi güncellik iyidir mantığı.
En temizi Windows 7.biraz eski ama kasmanın %50'sinden fazlasını engelliyor. Eğer laptop HDD'si ise Win 8 bile kasabilir.

Hayır normal masaüstü HDD'si.
 
Sizin de dediğiniz gibi güncellik iyidir mantığı.

Hayır normal masaüstü HDD'si.

Windows 10'da çok gereksiz işlem var denildiği gibi. Ben Razer Cortex indirdim tek kullanımımda 600 ila 1 GB arasında RAM temizliyordu temizledikten sonra görev yöneticisinden Razer'i kapatıyordum bence deneyin.
 
Abi sürekli neden Windows 10 öneriyorsunuz abarttığınız kadar güzel bir işletim sistemi değil ve Windows 10 aşırı arka planda uygulama çalıştırıyor benim sana önerim Win 8.1 Win 7 Linux Mint Ubuntu aralarında Linux olanlar daha hızlı çalışıcaktır Linux'un Windows'dan hızlı olduğu testlerle ispatlandı sen istediğin işletim sistemini seç ama benim önerim Linux yolunda. Ve Linux ile ilgili sorunun olursa forumdakilerden yardım istersin yabancılık çekmessin.
 

Geri
Yukarı