2 GB RAM ile Windows 10 kullanılır mı?

2021'de kullanmayı bıraktığım eski pc 2 gb ramliydi. Windows 10 yüklemeye çalıştığımda sistem kitlenmişti. Bilgisayarcıya götürmüştük. Windows 8.1 yükleyip vermişti. Sorunsuz kullanıyordum.

Eski tablet bilgisayarımda 2gb ram vardı ve Windows 10 vardı. Boşta 1.1gb ram kullanıyordu. Minecraft bedrock ve roblox falan oynuyordum sadece. 32gb SSD olduğu için yavaş değildi sayılır. Windows 7 yapamıyordum çünkü tablet bilgisayar olduğu için dokunmatik desteği yoktu 7'nin. 32 bit Windows sürümüydü birde 64 bit olsa patlardı sanırım.

Altı üstü 2 GB RAM'la Windows 10 kullanılır mı demiş bir ton konu çıkmış :D abi 2 RAM'i 4'e çevir kur 64 Bit tamam ne kastınız ya dfsfsddsf.

Merhaba. Elimde eski mini bir notebook var. Ben bu Notebook'u en azından Office ve internette gezmek için kullanmak istiyorum. 2 GB RAM yapıp bir de SSD takacağım. Sizce Windows 10 rahat kullanılır mı?

ReviOS kurarsanız normal Windows 10'a göre 4 kat daha optimizasyonlu kullanırsınız boşta 1GB RAM kullanır kalan 1GB RAM yeterli olmayabilir. Tarayıcı olarak ungoogled Chromium kullanırsanız oda boşta 160 MB RAM kullanır ancak yeter.

Win7 ve Win8.1 kurmanı önermem, Chrome Win10'un aşağısına destek vermeyi durdurdu uzun vadede web sayfalarını açarken sertifika sorunlarıyla karşılaşabilirsin. Chromium tabanlı bütün tarayıcılar (Brave, Opera, Edge vs.) yeni sürümlerini Win7'e getirmiyor artık.

32bit Windows 10 kullanılabilir diye tahmin ediyorum, buradaki arkadaşlar PC'lerinden RAM kullanım örneği vermiş fakat yeni nesil sistemler PC'deki RAM miktarına göre kullanım yapar o yüzden fazla RAM takılı bir cihazda daha yüksek RAM kullanımı olması normaldir, buna takılmayın.

SSD kullanacaksan MSDN sürüm de kurabilirsin çünkü Windows 10'un en büyük handikapı HDD'de çok hantal çalışmasıdır bu yüzden SSD taktığınız sürece bir şekilde idare edecektir. Fakat donanım biraz düşük olduğu için daha verimli çalışması adına her ne kadar resmi olmasa da Windows 10'un hafifletilmiş sürümlerini önerebilirim. Atlas OS, Ghost.Spectre gibi dağıtımlar daha performanslı çalışacaktır fakat yine de bu dağıtımların resmi olmadığı aklınızda olsun.

Son düzenleme:
windows 10 kasar ama windows 10 lite kurup keyfine bak öneririm oyunlar da sıkıntı çıkarabilir ama

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı