2 GB RAM sisteme Windows 7 mi, 8 mi kurulmalı?

10 veya 10 LTSC.
Ben 2 GB RAM ile 10 Pro kullanıyordum zamanında.

1666718644609.png

Windows 10 Pro kullanıyorum ve 16 GB RAM'den dördü gidiyor.

Windows 7. 2026'ya kadar güncelleme desteği var. Kesinlikle 2 GB RAM'li sistemlere Windows 7 öneririm. Windows 8.1'de takas alanı yetmeyebilir, HDD'de donma takılma yaşayabilirsin.

Güncellik falan önemli değil, şu kafadan çıkın. Adamda 2GB ram var ya ne güncelliğinden bahsediyorsun? Ve özelliklere bakılırsa SSD'de yoktur. Ve Windows 10 HDD ile kullanılamaz bir işletim sistemi. Ayrıca "Mem Reduct" falan boş iş, 2GB Ramde hiç bir işe yaramaz.
Ben benzer veya aynı sistemde win 10 kullanıyorum pişmanım diyebilirim. Bilgisayarın açılması ve kendine gelmesi 3-5 dk sürüyor en az. Win 10 a alışık olmasam 8 geçerim de alıştım artık çoktan. Zaten yeni sistem alacağım sorun değil şimdilik.

Neden hocam? Bence bu sisteme Windows 7 kurulmaz. Windows 10 veya 11 kurun derim. Güncellik ve sürücü desteği açısından.
Bence 10 kurulmalı. Yorumlara göre 11 şu an kullanılacak gibi değil. Beklenilmeli. 12. Nesil Intel bir işlemciniz yoksa şu anlık win 10 sizin için en iyisi.

Win 10 zaten var. Ama sistemimi gereksiz yoruyor. Planlı olarak yapılıyor bunlar. Microsoft amd intel vb şirketlerle anlaşma yapıyor. İşlemcileri bilerek zorluyorlarki pclerin ömrü azalsın.
Bilmiyorum ama aynı şeyler 7-8 de de olur sanki 7 ve 8 i başka firma mı çıkardı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı